Belcar

DSMEC: Ron Marchal/Wim Lumbeeck pakken de zege in voorlaatste ronde

Na 125 ronden werd afgelopen zondag de 500 km van Zolder afgevlagd. Een uitputtingslag waaronder veel teams kopje onder gingen.

Tekst en Foto's PR

dunlop_01


Regenachtig Zolder
Enkele minuten voor de kwalificatie begon het te druppelen en enkele teams verkozen nog om op slicks een snelle ronde te klokken. Maar veel bracht dit niet op. Het begon harder te regenen en iedereen opteerde voor regenbanden. De snelste chrono’s in elke Klasse werden pas op het einde van de sessie gerealiseerd. De algemene pole en ook in Klasse 1 ging naar de AD Sport Viper van Lumbeeck/Marchal voor de Klasse 2-Porsches van Van Rompuy/Van Rompuy/Verbist, Penders/Lamot, Derdaele/Lagrange (Klasse 1), Maes/Van Oost en Franssen/Neyens. In Klasse 3 ging de pole naar de Mazda RX7 van vader en zoon Van Herck voor de Ginetta van KS Motorsport en de Mitsubishi Lancer Evo 8 van Bader/Meys. Polderman pakte opnieuw de pole in Klasse 4 voor een verrassende Fastres en Beyers/Deckers.

Koplopers wisselden vele malen
We kregen verschillende leiders waaronder Verbist/Van Rompuy, Maes/Van Oost, Bruynoghe/Van Beurden, Penders/Lamot en Marchal/Derdaele. Na pech van Bruynoghe, twee kleine sorties van Penders, het geluidsoverlast van Verbist en een losgekomen wiel van Maes dat het duo Marchal/Lumbeeck hun eerste zege van het seizoen binnenhaalden. Het was pas in de voorlaatste ronde dat Marchal/Lumbeeck de winnende Viper aan de leiding konden brengen na een bloedstollend duel. Maes/Van Oost wonnen het pleit in klasse 2 voor Penders/Lamot en Franssen/Neyens. In Klasse 2 pakte de Porsche Biturbo van Lagrange/Derdaele de tweede plaats en vierde algemeen. In Klasse 3 ging de grootste beker naar de BMW diesel van De Vocht/Van Loo voor de Mitsubishi van bader/Meys en de BMW M3 van Franssen/Franssen. De Mazda RX7 werd betrokken in twee aanrijdingen. Klasse 4 werd tenslotte een Hitchcockthriller tussen Van den Broeck/Voet en de broers Van de Water. Laatstgenoemde duo trok aan het langste eind terwijl de Hoen/Grouwels het podium vervolledigden. Pechvogel van de dag werd Polderman die werd aangereden door zijn eigen wagen die hij had verhuurd aan Van Kuyk. In het algemeen team klassement verliest Polderman de leiding en nemen van Oost en Maes over.

dunlop_16
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet