Benelux Racing League

BRL: Molenaar pakte tweede dagzege, Zumbrink knap tweede

Winnen verveelt natuurlijk nooit, dus gaf Donald Molenaar vanaf zijn achtste startpositie zijn BRL flink de sporen om wederom een zege bij te kunnen schrijven. Henry Zumbrink ging even aan de leiding, maar moest zijn meerdere in Molenaar erkennen. Sandor van Es maakte het BRL-V6-podium compleet.

Met de omgekeerde grid voor de top 8 die dit seizoen is ingevoerd is de pole voor Patrick Borst, met naast hem Dick Freebird. Freebird weet vanaf de tweede positie zijn auto net voor de Tarzanbocht naast die van Borst te zetten en kan hem ook voorbij, maar Henry Zumbrink, gestart vanaf een derde plek, gaat buitenom het tweetal en pakt de leiding over.

Meteen in de beginfase van de race blijkt echter direct dat met name Donald Molenaar een klasse apart is, want de regerend kampioen is na een ronde al opgerukt naar de tweede plek.
In de tweede ronde kan ook Zumbrink de ontketende Molenaar niet achter zich houden en zo is de situatie in de race weer als vertrouwd, met de blauwe BRL-V6 fier aan de leiding.

Zumbrink kan de rest wel achter zich houden, Nelson van der Pol rijdt op de derde positie met Jacky van der Ende in zijn kielzog en een jagende Marc Goossens en Donny Crevels erachter.

In de BRL Lights leidt Danny Bleek voor Marcel Peters en Rene Zwikker.

Nelson van der Pol heeft ondertussen grote problemen om zijn BRL op de baan te houden, de auto gaat bijna elke bocht dwars en dat maakt het moeilijk om zijn concurrenten achter zich te houden. Sandor van Es en Donny Crevels profiteren daarvan, maar Van der Ende heeft eerst wat moeite om Van der Pol te passeren. In de vijfde ronde is echter ook dat voor elkaar en neemt Van der Ende de vijfde plek over.

Sandor van Es is in de tussentijd met een aardige opmars richting zijn teamgenoot bezig. Gestart vanaf een 10e plek rijdt hij na vijf ronden al derde, met een achterstand van iets meer dan drie seconden op Zumbrink. De laatste is dus
nog allerminst zeker van zijn tweede plek.

Phil Bastiaans wordt bestraft met een drive-through-penalty en wanneer hij vervolgens ook nog stilvalt naast de baan is het rampenweekend voor de Limburger compleet.

In de BRL Light is Marcel Peters toch Danny Bleek weer te snel af. Chris Maliepaard heeft de derde plek overgenomen van Zwikker en weet even later ook Bleek nog te passeren.

Donald Molenaar pakt zo alweer een probleemloze zege, Henry Zumbrink heeft op de finish nog een halve seconde over op Van Es en pakt dus een verdiende tweede plek.

In de Lights wint Marcel Peters zijn tweede race van de Masters, met alweer Maliepaard als tweede, Danny Bleek pakt zijn eerste podium van de dag.

Uitslag race 2 BRL-V6, Masters of Formula 3,
Circuit Park Zandvoort, zondag 14 juni 2009

1. Donald Molenaar, 12 ronden
2. Henry Zumbrink, op 6.592
3. Sandor van Es, op 7.055
4. Donny Crevels, op 15.636
5. Jacky van der Ende, op 16.782
6. Dennis Retera, op 21.714
7. Dick Freebird, op 24.666
8. Barry Maessen, op 25.857
9. Patrick Borst, op 26.244
10. Wim van Genderen, op 29.177
11. Nelson van der Pol, op 29.193
12. Marcel Peters, op 53.896
13. Chris Maliepaard, op 54.023
14. Danny Bleek, op 54.5050
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet