Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Sörensen wint race 2, Melker en De Jong indrukwekkend

Marco Sörensen heeft de tweede Eurocup Formule Renault 2.0 wedstrijd op de Hungaroring gewonnen. De Deen kende een prima start en bleef teamgenoot Quaife-Hobbs de hele race nipt voor. Indrukwekkend was echter het optreden van zowel Nigel Melker als Daniël de Jong van MP Motorsport. Beide landgenoten eindigden in de top 10, waarbij Daniël de Jong zelfs vanaf de allerlaatste startplaats moest vertrekken.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

03109803_260_podium

Bij het doven van de startlichten pakt Marco Sörensen de leiding. Meteen staat hij echter onder grote druk van teamgenoot Adrien Quaife-Hobbs. Nigel Melker kent wederom een goede start: de MP Motorsport coureur schuift in de eerste ronde vanaf de 14e plaats door naar de 9e positie. De allerbeste start is er echter voor zijn teamgenoot Daniël de Jong. Komende vanaf de allerlaatste en 28e plek raast hij in 1 ronde tijd naar de 12e plek en profiteert hiermee optimaal van alle incidenten in de eerste ronde.

Na 6 ronden rijdt de kop van het veld nog onnoemelijk dicht bij elkaar. Sörensen heeft niet de snelheid om een gat te creëren naar zijn achtervolgers en staat duidelijk onder druk van Quaife-Hobbs en Albert Costa. Nigel Melker heeft ondertussen Nico Müller verschalkt en ligt nu 8e. Ook Daniël de Jong is lekker op dreef. Hij haalt SG Formula rijder Azzam in en ligt nu 11e.

Tegen het einde van de koers blijft de situatie in de kop van het veld ongewijzigd. Zowel Nigel Melker als Daniël de Jong weten nog een plek goed te maken. De rijders van MP Motorsport liggen nu op de zevende en tiende plaats.

Na 14 ronden valt de finishvlag. Rookie Marco Sörensen pakt dus zijn eerste zege voor Quaife-Hobbs en Albert Costa. Nigel Melker wordt knap zevende en Daniël de Jong tiende.

De volgende Eurocup Formule Renault 2.0 races worden verreden tijdens het World Series by Renault evenement op 4 en 5 juli op het circuit van Silverstone.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Hungaroring – zondag 14 juni 2009

1. Marco Sörensen, 16 ronden in 28:14.004
2. Adrien Quaife-Hobbs, op 0.312
3. Albert Costa, op 0.828
4. Miki Monras, op 1.381
5. Kuba Giermaziak, op 5.021
7. Nigel Melker, op 6.631
10. Daniël de Jong, op 14.515
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet