Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Di Sabatino wint incidentrijke tweede manche, Van der Drift vierde

Pasquale di Sabatino heeft de tweede race van Formule Renault 3.5 op zijn naam geschreven. Chris van der Drift werd na een goede race knap vierde, alhoewel de wedstrijdleiding nog bezig is met een onderzoek naar zijn betrokkenheid bij een incident tijdens de wedstrijd.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

sabatino

In tegenstelling tot de race van gisteren, toen Herck direct na de start vol in de pitmuur knalde, verliep de start van de tweede race zonder incidenten. Martinez verzilverde zijn pole en pakte de leiding voor Molina en Baguette. Niet veel later in de eerste ronde botste in de negende bocht maar liefst 7 auto’s op elkaar. Onder hen ondermeer Mansell, Turvey, Valles en Zaugg. Gezien de chaos op de piste werd de safety car ingezet.

In de laatste ronde van de safety car situatie waren de druiven zuur voor Martinez: zijn auto viel stil en de leider in de race viel dus uit. Na de safety car periode van ruim 10 minuten had Baguette de beste herstart en nam de leiding over van Molina.

In de achtste ronde waren er twee bizarre incidenten: Edoardo Mortara belandde hard tegen de vangrail in de achtste bocht, terwijl James Walker bij het inrijden van de pitlane in aanraking kwam met de pitmuur en eveneens moest opgeven. Wederom werd de safety car de baan op gestuurd, terwijl de eerste rijders hun verplichte pitstop maakten.

Bij de herstart van de race behield Baguette de leiding, met Molina en Pic vlak achter hem. Na 12 ronden kwam Molina binnen voor zijn pitstop. Baguette maakte daarentegen een late stop en kwam pas na 15 ronden binnen. Na 19 ronden kwam Molina nogmaals de pits in. Dit keer echter vanwege een technisch defect en dus viel de rijder van Ultimate Motorsport uit.

Na alle pitstops bleek de strategie van RC Motorsport de juiste, want Pasquale di Sabatino had verrassend de leiding in handen voor Barba en Leal. Chris van der Drift was inmiddels knap naar de 4e positie opgewerkt. Na 25 ronden pakte Di Sabatino dus de zege voor het team van RC Motorsport, waar de Nederlander Michiel Gommers de scepter zwaait. Het podium deelde hij met Barba en Leal. Chris van der Drift werd na een goede race vierde, alhoewel de wedstrijdleiding nog bezig is met een onderzoek naar zijn betrokkenheid bij een incident tijdens de wedstrijd.

De volgende Formule Renault 3.5 races worden verreden tijdens het World Series by Renault evenement op 4 en 5 juli op het circuit van Silverstone.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 3.5
Hungaroring – zondag 14 juni 2009

1. Pasquale di Sabatino, 25 ronden in 46:54.069
2. Marco Barba, op 0.926
3. Julian Leal, op 11.991
4. Chris van der Drift, op 12.445
5. Michael Herck, op 15.306
6. Bertrand Baguette, op 17.044
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet