Benelux Racing League

BRL: Donald Molenaar houdt aandringende Donny Crevels achter zich

480_start_brl_9861

Donald Molenaar heeft vanaf pole position de eerste wedstrijd in de Beneux Racing League op zijn naam geschreven. Gemakkelijk had de Collé-rijder het allerminst aangezien hij in de laatste ronden een sterk aandringende Donny Crevels van zich af moest zien te houden. Na een fraai gevecht legde Nelson van der Pol beslag op plaats drie, op de voet gevolgd door Marc Goossens. In de BRL Light reed Marcel Peters naar de zege en wist Chris Maliepaard ondanks een drive through penalty toch nog beslag te leggen op plaats twee.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters


Hoewel er een paar druppels vallen blijft de baan voldoende droog om op slicks te starten. Bij de rollende start maken de twee Collé-auto’s zich breed maar bij het aanremmen van de Tarzanbocht weet de als derde gestarte Donny Crevels toch Sandor van Es te verschalken en aan te sluiten bij Donald Molenaar. Een goede start is er ook voor Marc Goossens die oprukt van plaats zeven naar vijf, achter Nelson van der Pol. Bij de Lights neemt polesitter Marcel Peters het initiatief en houdt de kop terwijl in de eerste ronde Rene Zwikker de controle over zijn auto verliest en in de vangrail zijn race ziet eindigen.

480_molenaar_6340

Aan kop blijft Molenaar leiden maar weet Crevels op zijn bumper. Van Es heeft het minstens zo lastig en ziet in de tweede ronde Van der Pol in een fraaie actie passeren. Bij dit tweetal sluit Goossens aan terwijl op enige afstand Jacky van der Ende, Henry Zumbrink, Dick Freebird en Dennis Retera volgen. In de Lights leidt Peters maar maakt Chris Maliepaard snel terrein goed en sluit zelfs aan bij de koploper. Op dat moment krijgt de jonge Maliepaard echter een drive through penalty toebedeeld.

Na de vijfde doorkomst schiet Van Es bij het aanremmen van de Tarzanbocht in gevecht met Goossens vol rechtdoor maar kan zijn weg via de grindbak als negende, achter Freebird weer vervolgen. Molenaar blijft leiden, op enkele meters gevolgd door Crevels en dan het duo Van der Pol en Goossens. Daarachter op enige achterstand Van der Ende, Zumbrink en een oprukkende Retera. Inmiddels gaat het toch iets harder regenen en begint de baan serieus vochtig te worden. Eén van de slachtoffers is Retera die even naast de baan raakt en kostbare plaatsen verloren ziet gaan. In de achtste ronde weet Crevels weer wat meters goed te maken terwijl Goossens de eerste pogingen begint te ondernemen om Van der Pol van het podium te stoten. De na zijn uitstapje weer oprukkende Van Es heeft echter een probleem en ziet Freebird en Barry Maessen weer passeren.

480_brl_strijd_achter_6371

Terwijl de baan in de laatste ronden toch weer opdroogt probeert Crevels Molenaar aan te vallen maar ziet zijn poging stranden. Molenaar heeft voldoende ervaring in huis om de aandringende Crevels achter zich te houden. Datzelfde geldt in het gevecht om plaats drie waar Van der Pol Goossens klopt. Van der Ende legt beslag op plaats vijf, voor Zumbrink en Freebird. In de BRL Light behoudt Peters zijn leidende positie maar weet Maliepaard ondanks een drive through toch de tweede plaats voor zich op te eisen.

Uitslag race 1 BRL-V6, Masters of Formula 3,
Circuit Park Zandvoort, zondag 14 juni 2009

1. Donald Molenaar, 12 ronden
2. Donny Crevels, op 0.415
3. Nelson van der Pol, op 5.902
4. Marc Goossens, op 6.061
5. Jacky van der Ende, op 13.199
6. Henry Zumbrink, op 14.628
7. Dick Freebird, op 14.902
8. Patrick Borst, op 17.765
9. Barry Maessen, op 20.616
10. Sandor van Es, op 20.684

480_peters_6358

Uitslag race 1 BRL Light, Masters of Formula 3,
Circuit Park Zandvoort, zondag 14 juni 2009
1. Marcel Peters ,
2. Chris Maliepaard,
3. Frank Gielens,
4. Danny Bleek,
5. Leo Kurstjens,

480_lights_6345
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet