Diversen

Sport kort: World Series by Renault vanuit Hongarije

Tijdens de World Series by Renault hebben de Nederlandse coureurs geen zeges kunnen behalen. Mike Verschuur kwam er met een tweede plaats erg dicht bij in de buurt, maar moest vanaf pole gestart toezien hoe Dimitri Enjalbert er met de overwinning vandoor ging.

Megane Trophy: Vier Nederlanders in top tien op Hungaroring
Nadat de startlichten waren gedoofd kwam Verschuur bij de eerste meters goed van zijn plaats. Hij liet echter de koppeling te snel los waardoor hij met hevige wielspin negentig graden stond gedraaid. De rijder met startnummer 21 verloor meteen vele posities en kwam pas als negende door de eerste bocht. Hij liet zich echter niet van de wijs brengen en wist gaandeweg telkens een rijder te verschalken. Met fraaie inhaalacties, bumper aan bumper gevechten en een flink portie duw- en trekwerk wist hij zich gedurende de 23-ronden tellende race op te werken naar de derde plaats. Hij had de afstand met Hirschi weten te verkleinen, maar zag het gat na zijn pitstop op zijn concurrent weer groter worden. Hij wist echter het gat van 8 seconden in recordtempo dicht te rijden en voerde de druk op de Zwitser verder op. In de laatste ronde ging zijn directe rivaal te dwars bij het uitkomen van de laatste bocht waardoor Verschuur knap als tweede werd afgevlagd.

2009meghun21097

MIKE VERSCHUUR: “Helemaal top! Dit is één van de leukste races die ik in de laatste jaren heb gereden. Na mijn slechte start heb ik mij volledig gefocust op het rijden. Ik maakte telkens enkele plaatsen goed door links en rechts concurrenten voorbij te gaan. De auto was vandaag super. Ik heb steeds meer het gevoel met de auto en dat werkt zijn vruchten af. Het team heeft bijzonder goed werk geleverd. Ik hoop morgen samen met Bernhard ten Brinke op het podium te finishen!”

2009meghun21099

Naast de tweede plaats van Verschuur deden ook de meesten van de andere zes Nederlandse deelnemers goede zaken. Bernhard ten Brinke werd vierde, Nick Catsburg zesde, Wim Beelen tiende, Hoevert Vos elfde, Jeroen Schothorst 16e en Harrie Kolen viel voortijdig uit.

World Series by Renault 3.5: Zege voor Fairuz Fauzy

De eerste race in de World Series by Renault 3.5 op de Hungaroring is gewonnen door Fairuz Fauzy. Het was de eerste zege van de ook van A1GP bekende coureur uit Maleisie in deze klasse. De Nieuw-Zeelandse Nederlander Chris van der Drift kwam niet verder dan een 13e positie.

Marco Barba kwam op bijna twee seconden achter Fauzy over de finish, Bertrand Baquette pakte de laatste podiumplaats.

Eurocup Formula Renault 2.0: Zege voor Jean-Eric Vergne, Nederlanders in achterhoede

De Fransman Jean-Eric Vergne behaalde vandaag zijn eerste zege in de Eurocup Formula Renault 2.0. Op het Hongaarse asfalt wist hij Nathanaël Berthon en Miki Monras voor te blijven.

Marco Sorensen vertrok vanaf pole, maar kon die mooie positie niet in de gehoopte resultaten omzetten. Hoewel hij in de kwalificatie niet te kloppen leek ging hij in de eerste race door het ijs en behaalde hij zelfs het podium niet, hij finishte als vijfde.

Nigel Melker stuurde zijn MP Motorsport bolide naar een 23e negende plek, de andere MP Motorsport coureur Daniel de Jong viel voortijdig uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet