Formule 3

Formule 3: Renger van der Zande wil ‘fun’ tijdens de Masters of F3

renger_champagne_podium

Aanstaand weekend schittert het circuit van Zandvoort aan de autosporthorizon. Dan is er weer de legendarische Masters of Formula 3. De 36 snelste Formule 3-rijders van de wereld strijden om de felbegeerde titel van Master. En iedereen weet dat zoiets vrijwel gelijk staat aan een ticket voor een Formule 1 zitje. Renger van der Zande is een Nederlands aas in deze arena.

Tekst en foto: PR

Twee jaar geleden leek Zandvoort de Masters kwijt. De geluidsdagenthematiek dwong de organisatie naar het circuit van Zolder uit te wijken. Vol trots kon de circuitdirectie dit jaar echter aankondigen dat de race weer terug is in de Zandvoortse duinen. En bovendien is er een kansrijke vaderlandse troef, Renger van der Zande, de zeer snelle junior uit Nijmegen.

Crisis
Het leek deze winter even gedaan met de autosportcarrière van Renger. Na een strakke klim in de afgelopen vijf jaar naar de top van de autosport, gooide de economische crisis roet in het eten. Als meest prominente jongeling in het Mercedes juniorprogramma werd ook hij geconfronteerd met de gevolgen van zware saneringen in de automobielbranche. Twee miljard bezuinigingen bij het Mercedes concern haalden een streep door zijn plannen.

Terug op het asfalt
Inmiddels is Renger 'back on track'. De overstap naar het Britse Formule 3-kampioenschap, met de Dallara-Mercedes van het Hitech Racing team, blijkt een geslaagde. Hij imponeert vriend en vijand met voortdurend snelle tijden in deze competitie. Hij straalt dan ook op dit moment een heel krachtig zelfvertrouwen uit en juist dat maakt Renger kansrijk om de Master-titel mee naar huis te brengen.

Kanshebber
Ook al werd de race de laatste vijf jaar gewonnen door het ART team, met onder andere Lewis Hamilton in 2005, de combinatie Renger/Hitech Racing lijkt een belangrijke kanshebber dit weekend. Het feit dat hij deze week bevestigd kreeg dat hij ook de rest van het seizoen onder contract staat bij het team, geeft extra vleugels. De groeiende schare fans zullen de racende student commerciële economie stevig aanmoedigen.

Supergaaf
"Dit wordt een supergaaf weekend. Ik heb er enorm veel zin in. En onze nieuwe slogan 'Fun is everything' inspireert me alles uit de kast te gooien. Zondagmiddag weten we meer. Have fun, enjoy the moment, zou ik zeggen", aldus Renger van der Zande.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet