Sportscars

Sportscars: Groeten uit Le Mans


le_mans_10

Herinnert u zich deze nog? Le Mans is bij uitstek een plaats waar je talloze bekenden tegenkomt, zeker als je er, zoals uw verslaggever, al voor de twaalfde keer bent. Een van de bekenden die we zagen was Tony Ring, ooit actief in de Ferrari Porsche Challenge en tegenwoordig werkzaam voor de Zweedse Eurosport. Hij racet af en toe ook nog in de Ferrari Challenge. De bekende kreet van fotograaf Chris Schotanus (Wat hoort er niet thuis in dit rijtje: Nürburgring, Hockenheimring, Tony Ring) wist hij zich ook nog te herinneren. Ik moest Chris de groeten doen. Bij deze.

le_mans_11

Een Franse fan die zijn nationalistische gevoelens duidelijk laat blijken.

le_mans_12

De Le Mans-deelname is voor Audi maar één van de sportactiviteiten. Zo deed het merk drie weken geleden met vier fabrieskauto's mee aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Eén van die auto's was getooid met reclame voor de 24 Uur van Le Mans en staat nu in Frankrijk tentoongesteld.

le_mans_18

In de "Village" zijn fraaie merchandise-shops ingericht, waar fans goed hun geld kwijt kunnen aan kleding, modelauto's en andere aardige zaken. Hier de shop van Peugeot Sport, waar het op donderdagmiddag nog opmerkelijk rustig was.

le_mans_19

Bij Audi daarentegen stond er een flinke rij mensen voor de deur, maar dat kwam ook doordat de Audi-fabriekscoureurs aanwezig waren voor een handtekeningsessie.

le_mans_23

Michelin toont in de "Village" enkele fraaie historische auto's.

le_mans_13

Ook Spyker heeft er een eigen shop.

le_mans_14

Het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi, waar in november de Formule 1-finale plaatsvindt, is ook met een eigen promotiestand vertegenwoordigd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet