Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Internationaal: Marcel Maasmann in de punten ondanks problemen

marcel_most

Bij de tweede wedstrijd voor het Europees kampioenschap superkarts, gehouden op het circuit van Most (Tsjechië) is Marcel Maasmann in de eerste race geëindigd als 15de en in de tweede race als 9de.

Tekst: PR

Marcel was blij met dit resultaat gezien de problemen waarmee hij te kampen had dit weekend. Het was voor hem dit weekend eerder een gevecht met de kart dan met zijn tegenstanders. Na het succes en de goede performance van het materiaal was de kart in Most geen hoek om te krijgen vertelde ons een uitgeputte rijder na de races.
 
Marcel was de enige Nederlandse coureur in Most. Cor Euser moest het af laten weten ivm verplichtingen in Spanje. De eerste race werd gewonnen door Gavin Bennett gevolgd door Lee Harpham en Carl Hulme, allen uit Groot Brittanie. De regerend Europees kampioen Peter Elkmann viel uit, liggend op een derde plaats, 400 m voor de finish met een kapot big-end. De uitslag van de tweede race was 1e Trevor Roberts 2e Guido Kleinemeijer 3e Peter Elkmann.

Door deze uitslag in Most belooft de derde, en beslissende wedstrijd voor het Europees kampioenschap op 7,8,9 augustus bij de Rizla Racing Days in Assen een spektakel te worden met nog 10 rijders die kans zouden kunnen maken op de titel.
Voor meer informatie zie www.superkarts.eu.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet