DNRT

DNRT: ADPCR: Drieklapper voor René Busscher


John Hurenkamp

hzt2009-8-480

In de eerste race kwam John goed weg. “Ik verruilde mijn vijfde startplek voor de vierde plaats achter Milko. Vervolgens kon ik hem gewoonweg niet passeren. Na een klein uitstapje door de grindbak kwam ik als vierde over de finish.”

Bijzondere race

Race 2 was ‘erg bijzonder’, vond John. “Ik had een goede start en kon aansluiten achter René en Jafeth, die lekker met elkaar aan het knokken waren voor de eerste plek.”
René zag kans om Jafeth te passeren en liep vervolgens iets weg. “Hierna heb ik echt elke ronde geprobeerd om Jafeth bij de S-bocht en de Tarzanbocht uit te remmen, maar ik kwam er niet langs. Op sommige stukken was hij iets sneller, op de plekken waar ik sneller was reed hij verdedigend en kon ik er niet langs. We hebben zelfs met z’n tweeën vanaf de Kumhobocht tot na de Tarzanbocht naast elkaar gereden, zonder elkaar te raken.” Uiteindelijk eindigde John vlak achter Jafeth als derde.

Zeer tevreden

Race 3 ging eigenlijk nog beter, vond hij. “Ik kon weer achter René en Jafeth aansluiten. Ik wilde Jafeth voorbij, iets wat mij de vorige race in acht ronden niet gelukt was. Bij het opkomen van het rechte stuk bleek ik een hogere snelheid te hebben. Boven verwachting zat ik op de finishlijn al naast hem en kon ik hem passeren.”
John kon zelfs iets weglopen, waarbij hij raceleider René naderde. “Daarmee lag ik boven verwachting op de tweede plek. Na een klein foutje van René in de S-bocht zat ik vlak achter hem…...maar net niet genoeg. Ik ben tweede geworden en ben daar zeer tevreden mee.“

hzt2009-10-480
Sideways: de equipe Bart van Kessel / Otbert de Jong

Tussenstand na vijf races:

1. Jafeth Molenaar 121
2. René Busscher 116
3. John Hurenkamp 116
4. Milko Mebus 102
5. Gunter Nuyts 93

hzt2009-3-480
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet