DNRT

DNRT: ADPCR: Drieklapper voor René Busscher

Porsche 944 Basic Cup-rijder René Busscher heeft maximaal gescoord tijdens de Historische Zandvoort Trophy, op 23 en 24 mei op Circuit Park Zandvoort. Hij won alle drie de races van de Porsche 944 Basic Cup. Jafeth Molenaar, tijdens de openingsraces tweemaal winnaar, zat er weer goed bij. Met twee tweede plaatsen en een derde stek behield hij de leiding in de tussenstand. John Hurenkamp en Milko Mebus eindigden ook op het geïmproviseerde podium, John zelfs twee keer.
De vrije klasse kwam deze keer niet in actie. Drie ‘vrije jongens’ wilden toch graag racen tijdens het gezellige, letterlijk en figuurlijk zonnige evenement van de HARC en bemanden een Porsche 944. Met Nick Drogtrop verwelkomde de Porsche 944 Basic Cup een nieuwe (gast)rijder.

Tekst en foto's: PR

hzt2009-2-480
De vier podiumgasten in een beeld: linksvoor op de foto Jafeth Molenaar, rechtsvoor René Busscher. Op de tweede rij links John Hurenkamp, rechts Milko Mebus  


René Busscher vertrok in de eerste race van poleposition. “Ik was bloednerveus, maar kon na de start gelukkig de koppositie houden. Jafeth Molenaar, Milko Mebus en John Hurenkamp waren meteen aan het knokken, waardoor ik een redelijke voorsprong kon opbouwen.”

Spannende gevechten

De tweede race was superspannend. René: “Ik heb vele ronden met Jafeth om de leiding gestreden. Ik kon hem in de zesde ronde passeren. Door onze gevechten zag John kans om de aansluiting te vinden. Hierdoor was Jafeth veroordeeld tot het verdedigen van zijn tweede plek, waarna ik gelukkig een kleine voorsprong kon opbouwen.” De tweede zege van het weekeinde was binnen.

Inhaalacties

“Ondanks dat ik een goede start had, moest ik direct een verdedigende lijn kiezen”, aldus René over zijn derde race. “Desondanks werd ik nog voor de Tarzanbocht door Jafeth ingehaald.”
René zag enkele pogingen om Jafeth te verschalken stranden, tot hij bij een inhaalactie op het rechte stuk wel succesvol was. “Daarna heb ik een aantal ronden alles moeten geven om mijn voorsprong te behouden. Net toen ik dacht dat ik safe was omdat mijn achtervolger John niet dichterbij kwam, ging ik bijna in de rondte in de S-bocht. Het gevolg: John zat weer bijna op mijn bumper.” René wist zijn kleine voorsprong te behouden en won met een marge van welgeteld 0.563 seconde op John Hurenkamp!

Jafeth Molenaar

hzt2009-7-480
Jafeth Molenaar (voorgrond), op de voet gevolgd door John Hurenkamp en Harry Verkerk

Jafeth Molenaar ging in de eerste race goed van start. “Ik haalde Gunther Nuyts en gastrijder Ed van Heusden in, zodat ik na de Tarzanbocht al vierde lag achter John. Hem passeerde ik in de bocht na het Scheivlak. De volgende ronde kwam ik met meer snelheid het rechte stuk op, waarna ik Milko Mebus voor de Tarzanbocht kon uitremmen. René was te snel, de tweede plek was daarmee voor mij.”

Fotofinish

Bij de start van de tweede race passeerde hij René en lag hij vier ronden op kop. Jafeth: “Maar doordat ik te veel in de spiegels keek naar de jagende René, liet ik een gaatje vallen. René dook erin en passeerde mij.” Vervolgens kreeg hij John achter zich aan. “Hij was sneller, maar door verdedigend te rijden kon ik toch als tweede finishen”, aldus de klassementsaanvoerder. Zijn marge op John: 0.171 seconde!

Derde plek

Bij de start van de derde manche passeerde Jafeth René buitenom in de Tarzanbocht. “Maar René was wederom te snel en haalde mij in de tweede ronde op dezelfde manier en op dezelfde plaats in als in de tweede race. Er is zo'n gezegde over een ezel en een steen….”
De volgende ronde kwam John met zoveel meer snelheid het rechte stuk op, dat hij Jafeth al op de start/finishlijn inhaalde en hem naar de uiteindelijke derde plek terugverwees.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet