Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BTCS

BTCS: Seat toch tevreden ondanks pech. Villeneuve kritisch over huidige F1 rijders

Ondanks het feit dat de Seat Leon Supercoppa van de combinatie Jacques Villeneuve, Jordi Gene en Piere Yves Corthals in de 12 Uur van Spa als 28e algemeen eindigden was men toch tevreden over de bereikte doelstellingen.

Tekst Willem J. Staat/PR
Foto’s SEAT

seat_12u_spa
Ondanks de pech toch tevreden geluiden bij Seat

Doelstelling bereikt
Voor Seat was de doelstelling om met drie rijders uit drie verschillende kampioenschappen aan de 12 Uur van Spa deel te nemen. Het bereiken van deze opzet leek vooral in de openingsfase te slagen toen het team in zijn klasse constant de snelste rondetijden voor zich opeiste. Elektronische problemen en een kapotte versnellingsbak, die overigens in een recordtijd verwisseld werd, speelden het team parten. Jacques Villeneuve: “Het was een geweldige ervaring. Vooral toen ik merkte dat de auto erg competitief was en een behoorlijk tempo konden maken. Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb. De atmosfeer was gedurende het gehele weekend fantastisch en Jordi Gene en Pierre Yves Corthals waren perfecte teamgenoten.”

Pierre Yves Corthals was iets minder enthousiast: “Het is natuurlijk teleurstellend, dat je door technische problemen niet hoger kunt eindigen, maar het was een fantastische ervaring om met Jacques en Jordi de auto te delen.” Jordi Gene deelde zijn mening: “Ik denk dat we onze klasse hadden kunnen winnen, maar je weet van tevoren dat je in endurance-races tegen problemen kunt aanlopen. Ondanks alles waren we competitief en ik vond het fijn dat ik aan Seat Belgié mijn steun kon verlenen."


seat_dream_team
Seat Dreamteam op Spa vlnr. Jacques Villeneuve, Jordi Gene en Pierre Yves
Corthals.


Villeneuve kritisch over Formule l coureurs
Aan de vooravond van de 12U van Spa liet Jacques Villeneuve zich in de Gazet van Antwerpen erg kritisch uit over het gedrag van de huidige generatie Formule l coureurs. “Ik vraag me af waar de krijgers gebleven zijn. Mannen die elkaar’s bloed kunnen drinken..Het viel me eind vorig seizoen op, toen Massa en Hamilton om titel streden. Ik had niet de indruk dat ze zo graag wilden winnen, dat ze een hekel kregen aan elkaar. Dat was heel anders toen ik met Michael Schumacher streed."

Inhoudsloos
Van de huidige coureurs noemt Villeneuve enkel Fernando Alonso een krijger. De andere rijders houden zich volgens de Canadees te afzijdig en vertellen enkel voorgekauwde, inhoudsloze pr-praatjes.Voor Sebastian Vettel heeft Villeneuve ook nog wel sympathie: "Hij geeft verfrissende antwoorden in interviews en zegt wat hij denkt."




Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet