Clio Cup

Clio Cup: Landmachtdames op titelkoers (lang)

480_sheila_sandra_1_8334

Sheila Verschuur en Addie van de Ven behaalden tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces hun eerste zeges in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Na vier races voeren de Landmachtdames Sheila en Sandra van der Sloot gezamenlijk de tussenstand aan.


480_addie_marcel_podium2_9336

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra, Erik van der Schaaff en Tim Böhme

480_marcel_duits_1_8218

Marcel Duits was gelukkig weer terug in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. En hoe! Tijdens de kwalificatietraining reed hij meteen een fraaie derde tijd, in de tweede race eindigde hij als tweede. Tijdens het pinksterweekeinde blikte hij kort terug op zijn zware crash tijdens de Paasraces en de gevolgen. “Na het ongeval heb ik nog vier tot vijf weken last van hoofdpijn gehad. Het gaat nu goed, al had ik zaterdag nog wel een beetje last van mijn nek.”

Bizarre rentree
Marco Bikkers hebben we langer gemist. Hij maakte tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces zijn rentree. “Ik heb in 2007 voor de laatste keer gereden”, vertelde hij. “Ik rijd dit weekeinde in de auto van Sylvester van Heijningen. Op woensdag werd ik gebeld of ik interesse had. In principe is mijn deelname eenmalig, maar de kans is wel aanwezig dat ik de rest van het seizoen van de partij ben.”

480_bikkers_4180

Marco reed bij M-Racing, het team van Sylvester en zijn racemaatje Tim van Gog. “Ik begeleid Tim al anderhalf jaar”, aldus Bikkers. “Ik probeer dit weekeinde niet alleen zo goed mogelijk te presteren, maar ook om data te genereren voor het team.”
De kwalificatietraining van Bikkers verliep nogal bizar. Hij werd tijdens de training binnengehaald omdat hij zijn licentie nog niet betaald had. “Ik was vooraf al langs geweest om te betalen, maar toen was er niemand”, aldus Marco. “Nu werd ik tijdens de training naar binnen geroepen en daarmee uit mijn concentratie gehaald.”

480_vangog_4208

Over Van Gog gesproken: hij was gelukkig ook weer van de partij, nadat hij tijdens de Paasraces met veel schade was uitgevallen. Tim klapte destijds op de Clio van Marcel Duits.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet