IndyCar

IRL: Dixon wint op Milwaukee Mile, Doornbos in achterhoede

scott_dixon_wint_milwaukee2009

Scott Dixon heeft zondag de 225 mijl lange race op de Milwaukee Mile gewonnen. Het betekende de tweede seizoenzege en 15de IRL-winst ooit voor de regerend Indycar-kampioen. Robert Doornbos kon op de 1 mijl lange oval niet overtuigen en werd anoniem 14de.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Indycar.com

Polesitter Ryan Briscoe leidde het grootste deel van de wedstrijd. Dixon wachtte echter rustig af en nam 24 ronden voor de finish - tijdens het inhalen van langzamere tegenstanders - de leiding. Vervolgend reed hij zijn rode Ganassi-bolide strak naar de winst. Briscoe, die vorig jaar op Milwaukee zijn eerste IRL-zege boekte, bekroonde een sterk weekend met plek twee. Dario Franchitti claimde de derde stek. Danica Patrick deed het een week na haar derde stek bij de Indy 500 wederom goed. De snelste dame ter wereld eindigde achter Graham Rahal als vijfde. Robert Doornbos kon het tempo van de kop niet volgen en werd op vijf ronden achterstand als 14de van de in totaal 20 coureurs geklasseerd.

Spanning
Scott Dixon heeft dankzij z'n zege de leiding genomen in de tussenstand. Met 161 punten heeft hij een nipte voorsprong op Briscoe en Franchitti, die beiden 157 punten hebben verzameld. Danica Patrick is vierde met 139 punten. Robert Doornbos vinden we terug op rang 15 met 85 punten. Hij is daarmee de tweede rookie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet