Toerwagen Diesel Cup

TDC: Jeroen den Boer pakt zege na close finish


480_tdc_start_8362

Bij het doven van de lichten wist Jeroen den Boer zijn poleposition te verdedigen en als eerste de Tarzanbocht in te duiken. Hij werd gevolgd door equipe Euser/Wilschut die in de openingsfase het tweetal Francesco Pastorelli/Matthijs Kok naar de derde plaats verwees.

480_pastorelli_8376

Lang kon Den Boer echter niet van zijn leidende positie genieten, want een sterk rijdende Pastorelli vond zijn weg al weer snel naar voren. Na de tweede plek van Wilschut/Euser teruggepakt te hebben, nam Pastorelli ook de koppositie van Den Boer over. Na de rijderwissel, waarbij teamgenoot Kok achter het stuur kroop, was het echter snel gedaan met de opgebouwde voorsprong van Pastorelli. Jeroen den Boer profiteerde en wist na de pitstopseries de eerste plek weer over te nemen. Vervolgens kon niemand de DB Motorsport-coureur nog van de winst afhouden, al maakte een tekort aan brandstof in de slotfase het nog wel heel spannend.

“We hebben na Pasen veel aan de afstelling veranderd omdat de banden toen te hard sleten”, legt Den Boer uit. “Het tempo moest dus iets omlaag, waardoor ik minder last van slijtage had, maar wel meer strijd moest leveren. Met nog een paar ronden te gaan begon er een rood lampje te branden en hield de auto op het rechte stuk in. In de laatste bocht had ik genoeg aandrijving en dacht ik dat ik het zou redden, maar met nog 200 meter te gaan viel hij weer stil en kwam Cor wel heel erg dichtbij en werd het toch nog even spannend!”

Ondanks het mislopen van de overwinning op 30 duizendsten van een seconde, houdt Cor Euser een goed gevoel aan de wedstrijd over. De routenier wist namelijk een titanenstrijd met Frans Verschuur in zijn voordeel te beslissen. “Ik heb vroeger veel tegen Frans gereden en het blijkt dat we nog steeds erg gewaagd aan elkaar zijn”, vertelt Euser, die voor het eerst met een BMW 123d in actie kwam. “Nadat hij me vier ronden achter zich wist te houden, liet hij een gaatje vallen in de Bocht Zonder Naam en kon ik er voorbij. Daarna kon ik al snel een voorsprong opbouwen.”

Klassementsleiders nipt naast het podium
In de Toerwagen Diesel Cup moet de topvijf van het tussenklassement extra lang stilstaan in de pitstraat. Doordat Ronald Morien en Dennis de Groot dit weekend als klassementsleiders naar Circuit Park Zandvoort afreisden, moesten zij tijdens hun pitstop maar liefst 25 seconden extra stilstaan en belandde daardoor net naast het erepodium.

De tweede wedstrijd in de Toerwagen Diesel Cup wordt maandag verreden tijdens het vervolg van de Profile Tyrecenter Pinksterraces.

Uitslag race 1 Toerwagen Diesel Cup:
1. Jeroen den Boer, 23 ronden in 1 uur 41:16,942 (119,920 km/u),
2. Equipe Wilschut/Euser op 0,030 seconden,
3. Equipe Zwart/Van Doorn op 12,972 seconden,
4. Equipe Morien/De Groot op 22,409 seconden,
5. Equipe Luc Braams/Frans Verschuur op 31,006 seconden,
6. Marcel van Leen op 39,375 seconden,
7. Equipe Slaghekke/Oosterman op 39,676 seconden,
8. Equipe Lisette Braams/Uljee op 47,241 seconden,
9. Equipe Van Dam/Dekker op 56,560 seconden,
10. Equipe Steenmetz op 1 minuut 5,519 seconden,
11. Equipe Pastorelli/Kok op 1 minuut 53,980 seconden,
12. Equipe Nooren/Albers op 4 minuut 21,092 seconden,
13. Geert Smeijsters op 1 ronde,
14. Equipe Stox/L’ortye op 1 ronde,
15. Equipe P.C. van Oranje/Beusekom op 1 ronde,
16. Equipe Huisman op 1 ronde,
17. Equipe Dik/Köhler op 3 ronden,
18. Sven Andries op 8 ronden.

Niet geklasseerd:
Equipe Charles/Frankenhout op 34 ronden,
Equipe Van Os/Cornelissen op 42 ronden,
Equipe Baars/Roeleveld op 43 ronden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet