Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Internationaal: Kay van Kemenade start van pole in finales van zondag!

za_a

Na de kwalificaties volgden vandaag de series. De Nederlanders presteerde over het algemeen goed. Joey van Splunteren zal morgen vanaf een vijfde positie starten, Maik Barten als achtste na pech en Kay van Kemenade kwam als winnaar in de Junioren klasse over de streep tijdens de series vandaag.


Tekst & Foto’s: Bert Smilda

Senioren
Joey van Splunteren bleef stabiel goed presteren en wist een 5e plaats te bemachtigen, Mats v/d Brand wist na een slechtere kwalificatie een mooie inhaalrace te rijden en won hierdoor veel plaatsen waardoor hij op een 7e plaats kwam. Mike Joossens had veel pech door meerdere aanvaringen met andere rijders maar reed zich telkens terug naar voren. EK debutant Randy Vonk zette tijdens de kwalificatie nog een keurige tijd neer, maar zal morgen tijdens de herkansingen moeten strijden voor een plaats in de finale, dit net als Jack Swinkels, Sander Faber, Danny Vroegindeweij en Kelly Zondervan.

5 Joey van Splunteren
7 Mats v/d Brand
13 Ramon Rietveld
14 Mike Joosssens
22 Jeffrey van Bergeijk
31 Jack Swinkels
37 Randy Vonk
44 Sander Faber
47 Danny Vroegindeweij
52 Kelly Zondervan

za_b

Junioren
Kay van Kemenade reed keurige races en werd herhaaldelijk gevolgt door Dave Blom die de snelheid ook goed gevonden had. Het zijn Rody Pot en Denzel Mafait die morgen in de herkansingen zullen rijden.
1 Kay van Kemenade
7 Dave Blom
8 Bas de Laat
12 Lorenzo Singh
13 Jos Kiekens
14 Beitske Visser
21 Erwin Montfoort
29 Rody Pot
31 Denzel Mafait

DD2
Maik Barten reed twee mooie races maar had door pech met zijn achteras een slechte 3e race, Danny Brand werd 11e en Giel Bronder 21e. Remon Hannink en Dennis Kroes zullen moeten gaan strijden in de herkansing.
8 Maik Barten
11 Danny Brand
21 Giel Bronder
31 Remon Hannink
32 Dennis Kroes

Live Timing
Foto’s online op Smilda.net
Video coverage

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet