Diversen

Div: Tango nieuwe sponsor Circuit Park Zandvoort

tango_nieuwe_sponsor

Vanaf de Profile Tyrecenter Pinksterraces (30 mei t/m 1 juni) is Tango een belangrijke nieuwe sponsor van Circuit Park Zandvoort. De organisatie, die in heel Nederland inmiddels 112 tankstations heeft, kiest voor een brede betrokkenheid bij de Nederlandse autosport. Zo wordt Tango onder andere evenementsponsor van de Tango Masters of Formula 3 (12 t/m 14 juni) en titelsponsor van het Tango Dutch GT4 Championship, de eredivisie van de Nederlandse autosport. De overeenkomst met Circuit Park Zandvoort is het eerste grote sponsoringproject van Tango. De overeenkomst heeft een duur van drie jaar.

Tekst: PR
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

“Er zijn de nodige raakvlakken tussen de autosport en Tango”, vertelt Martijn Beekhuizen, general manager van Tango. “In de eerste plaats gaat het bij autosport natuurlijk om snelheid, terwijl klanten bij de Tango-stations snel en efficiënt kunnen tanken. In de tweede plaats gaat het om competitie, en dat is een element dat ook bij Tango past. Niet voor niets hebben we zo’n tien jaar geleden Tango gelanceerd en zijn succesvol de competitie met de grote oliemaatschappijen aangegaan. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen, sponsor van Circuit Park Zandvoort te worden.”

CPZ bijzonder verheugd
Uiteraard is men op Circuit Park Zandvoort zeer ingenomen met de nieuwe sponsor. “Ondanks de economisch moeilijke tijden staat de Nederlandse autosport er toch goed voor”, zegt Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort. “We zijn het raceseizoen 2009 begonnen met flink gevulde startvelden en het prachtige Dutch GT4 Championship als de nieuwe eredivisie van de Nederlandse autosport. Een indrukwekkend deelnemersveld, volop media-aandacht en nu Tango als prominente nieuwe hoofdsponsor voor de Dutch GT4 klasse en voor het circuit, dat stemt ons bijzonder positief!”

Tango Paddock
Naast de titelsponsoring van het Tango Dutch GT4 Championship en de evenementsponsoring van de Tango Masters of Formula 3 heeft Tango ook zijn naam verbonden aan “Paddock 1”, het centrale rennerskwartier achter het pitcomplex van Circuit Park Zandvoort. Dat zal voortaan als “Tango Paddock” door het leven gaan, terwijl uiteraard ook het daar aanwezige tankstation in de bekende rood-wit-blauwe kleuren van Tango zal worden uitgevoerd. Tango krijgt ook de beschikking over een VIP-lounge op de galerij boven de pitstraat. Reclame-uitingen zullen worden aangebracht op borden langs het circuit en op de posten van de officials langs de baan.

Over Tango
Tango, oprichter van het marktsegment ‘onbemand tanken’ in Nederland, heeft sinds de opening van haar eerste onbemande tankstation in 2000 in Nijmegen succesvol gewerkt aan het opstarten van een landelijk netwerk. Omdat Tango tankstations onbemand zijn en daardoor bespaard kan worden op personeelskosten, kan Tango kwaliteitsbrandstof in Nederland aanbieden tegen gunstige prijzen. De korting is direct verwerkt in de brandstofprijs die voor iedere automobilist geldt. Er zijn op dit moment 112 Tango tankstations in Nederland. Tango streeft ernaar om door te blijven groeien om iedereen goedkoper te kunnen laten tanken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet