NASCAR

NASCAR: David Reutimann verrassende winnaar Coca Cola 600

De Coca Cola 600 op de Lowe’s Motorspeedway werd door heftige regenval ruim 25 uur uitgesteld. Vele autosportfans beschouwen de Coca Cola 600 ook als de tegenhanger van de Indy 500. De regen zorgde er in ieder geval voor dat de Coca Cola 600 een verrassende winnaar opleverde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota

reitimann_dochter
Een nog blijere dochter dan de vader!


David Reutimann verrassend winnaar
Na 227 van 400 te verrijden ronden moest NASCAR de Coca Cola 600 definitief afbreken. Deze beslissing zorgde ervoor dat David Reutimann de onwaarschijnlijke winnaar van de wedstrijd werd. Reutimann nam de juiste beslissing op advies van crewchief Rodney Childers om op de baan te blijven, terwijl iedereen naar binnen ging.Voor het team van Michael Waltrip Racing betekende dit de eerste zege in haar driejarig bestaan. Toen de regen in de 221e ronde naar beneden kwam reed Reutimann nog in 14e positie. Vervolgens reed hij vijf ronden aan de leiding. Reutimann: “Als je de eerste Cup zege in het vizier hebt, dan was dit zeker niet de fraaiste overwinning en ook niet de manier waarop je wil winnen. Maar het is zo moeilijk om tegenwoordig te winnen, dat je de dingen moet nemen zoals ze zijn. Voor mijn gevoel heb ik een maand in de pitlane moeten wachten voordat NASCAR haar definitieve beslissing nam om de wedstrijd af te breken.” Na 75 starts was het de eerste zege voor de 39-jarige Reutimann met de 00 Toyota Camry.

Teameigenaar Michael Waltrip: “Dave en ik zijn in het verleden vaak genoeg in een positie geweest om te winnen, maar het lot beschikte anders. Nu waren de rollen omgedraaid.” Kyle Busch lag van de 227 ronden ruim 173 ronden aan de leiding, maar werd het slachtoffer van de regen en viel naar de zesde plek terug. Busch besloot om in de 222e ronde naar binnen te gaan evenals de overige 12 deelnemers die hem volgden. Het pakte verkeerd uit. Na twee uur wachten kwam voor Reutimann de verademing. De race werd definitief afgebroken.

pitlane_lowes
Wachten in de pitlane op de uitslag.

Uitslag
1, David Reutimann Toyota 227 ronden
2. Ryan Newman Chevrolet 227 ronden
3. Robbie Gordon Toyota 227 ronden
4. Carl Edwards Ford 227 ronden
5. Brian Vickers Toyota 227 ronden
6. Kyle Busch Toyota 227 ronden
7. Kasey Kahne Dodge 227 ronden
8. Juan Pablo Montoya Chevrolet 227 ronden
9. Joey Logano Toyota 227 ronden
10.Matt Kenseth Ford 227 ronden.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet