Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Diversen: Renger van der Zande bezorgt zieke kinderen een onvergetelijke dag

rvz_1

Tijdens de vierde wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rotax Max werden een aantal zieke kinderen eens goed in de watten gelegd. Op uitnodiging van de organisatie namen zij een bezoek kartbaan Berghem en konden vanaf het VIP terras toekijken naar de trainingen en races. Het hoogtepunt van de dag: een aantal ronde in een DUO kart met Renger van der Zande!

RAC
Sinds een aantal maanden kun je er niet meer omheen in de kartsport. Racing Against Cancer is een stichting die door Arthur Dontje (Dobla) in de sport is gebracht, en met een overweldigend succes. Voor iedere rijder die rond rijdt met een badge en/ of sticker van Racing Against Cancer doneert Arthur Dontje 20 euro. Daarnaast worden er diverse filmpjes geplaatst op het internet waarvan ook nog eens 10 eurocent per view naar het goede doel gaat. Ruim de helft van het voltallige rijdersveld in Nederland en over de grens rijdt al rond met een sticker.

Onvergetelijke dag
Een aantal kinderen werden uitgenodigd op het circuit van Berghem door de organisatie. De kinderen – plus ouders – werden ontvangen in een goed verzorgde VIP tent, samen met de sponsoren en andere genodigden. De kinderen konden vanuit de tent de eerste trainingen van het Nederlands Kampioenschap volgen én Renger van der Zande onderwerpen aan een vragenvuur. In de pauze van het NK was het tijd voor het hoogte punt van de dag. De kinderen werden twee ronden meegenomen over het circuit van Berghem in een heuse DUO-kart, bestuurd door van der Zande.

rvz_2

Even later op de dag werden de kinderen nog extra in het zonnetje gezet, onder het toeziend oog van alle deelnemers van het Nederlands Kampioenschap werden de kinderen ‘gehuldigd’ en ontvingen onder andere een mooie beker en een zak snoep. Moe maar voldaan vertokken de ouders en kinderen aan het eind van de dag het circuit; een dag die ze niet snel zullen vergeten.

Meer over Racing Against Cancer
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet