DNRT

DNRT: ADPCR: Drie op een rij voor René Busscher

René Busscher heeft een fantastisch raceweekeinde achter de rug. Tijdens de STATE of ART Historic Zandvoort Trophy 2009 won hij alle drie de races van de Porsche 944 Basic Cup.

Tekst en foto: PR

rene_busscher-hzt480
Drie zeges voor René Busscher

Tijdens de openingsraces van het seizoen moest Busscher nog genoegen nemen met een vijfde en zesde plaats. Tijdens de Historische Zandvoort Trophy ging het een stuk beter. René was tijdens de kwalificatietraining met afstand de snelste; tweede man Milko Mebus kwam 0,8 seconde op de ontketende Busscher tekort. Busscher won vervolgens alle drie de races op een zonnig en warm Circuit Park Zandvoort.
Vice-kampioen Jafeth Molenaar kon op een constant en goed weekeinde terugkijken, met twee tweede plaatsen en een derde plaats.
John Hurenkamp deed ook goede zaken voor het kampioenschap, met een tweede, derde en vierde plaats. In de derde race kwam hij na tien ronden racen slechts een halve seconde op de racewinnaar tekort.

20 auto’s

Er kwamen 20 Porsches in actie tijdens de Historische Zandvoort Trophy. Drie rijders uit de ADPCR vrije klasse, Erik den Dekker, Ben van Genk en Ed van Heusden, maakten voor de gelegenheid een overstap naar een 944 Cup-auto. Daarnaast verwelkomde de ADPCR twee nieuwe rijders. Ruud Sluiter en gastrijder Nick Drogtrop presteerden meteen goed. Nick eindigde in de tweede race als zesde, Ruud stelde in dezelfde wedstrijd de achtste plek veilig.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet