Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Turvey boekt eerste zege in Monaco

Oliver Turvey heeft in Monaco zijn allereerste zege in de World Series Formule Renault 3.5 geboekt. De Brit profiteerde optimaal van zijn pole position en wist zich in de nauwe straten van Monaco dusdanig breed te maken dat zijn concurrenten geen moment kans zagen om langszij te komen.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

03909002_226_podium

Bij de start van de race lette Adrian Zaugg goed op, haalde James Walker in en schoof door naar de tweede positie in de race. Minder geluk hadden Move en Marinescu, die met elkaar in aanraking kwamen. De safety car werd de baan opgestuurd om beide auto’s van de baan te verwijderen.

Bij de herstart van de wedstrijd kon Turvey zijn leidende positie behouden, voor Zaugg en Walker. Klassementsaanvoerder Marcos Martinez lag op dat moment op de vierde plaats, maar miste snelheid. Achter hem vormde zich hierdoor een trein aan rijders, waaronder Molina, Baguette en DiSabatino. In de achtste ronde moest Martinez uiteindelijk opgeven met remproblemen waardoor zijn achtervolgers nu vrij baan hadden.

In de slotfase van de race waren er weinig positiewisselingen meer. Turvey leidde het veld met een marge van ruim een seconde op Zaugg, die op zijn beurt bijna 3 seconde voorsprong had op Walker. Na 25 ronden werd de race in dezelfde volgorde afgevlagd, waardoor Oliver Turvey zijn eerste zege in de Formule Renault 3.5 in de wacht sleepte. Chris van der Drift kwam als zevende over de finish.

Uitslag race 1 – Formule Renault 3.5
Monaco – zondag 24 mei 2009

1. Oliver Turvey, 25 ronden in 39:24.975
2. Adrian Zaugg, op 0.661
3. James Walker, op 3.595
4. Miguel Molina, op 8.288
5. Bertrand Baguette, op 9.337
7. Chris van der Drift, op 10.431
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet