VLN

Div: 24U Nürburgring. Spanning stijgt

De 37e editie van de 24U Nürburgring blijft een uitermate spannende aangelegenheid tussen Audi en Porsche. Ruim vijf uur voor het einde hebben de 2 Audi R8 LMS van Phoenix Racing en ABT en de twee Manthey Porsches nog steeds kans op de overwinning. De vier bolides bevinden zich nog steeds in dezelfde ronde.

Tekst en Foto;s Willem J. Staat

pitstop_manthey
De drie minuten Stop/Go voor de Manthey Porsche blijft omstreden. Na deze
stop schoof men de auto de box in om de data uit te lezen. Manthey tekende
met succes beroep aan.

Spanning stijgt
Nimmer was de 24U Nürburgring zo spannend als dit jaar. Zowel Audi als Porsche maken nog steeds kans op de overwinning. Sinds dat de wedstrijd gistermiddag om vier uur gestart werd, wisselde de kop meer dan 16 maak. De leidende Manthey Porsche van Bernhard/Lieb/Dumas/Tiemann kreeg vannacht eveneens een Stop/Go aan de broek wegens het negeren van gele vlaggen in de NGK-chicane. Manthey Racing tekende succesvol beroep tegen deze beslissing. Marcel Tiemann: “Ik ben blij dat de wedstrijd haar beslissing herroepen heeft, zeker omdat ik in de auto zat. Nu maken wij nog steeds kans op de overwinning.”

pitstop_van_dam
Service voor Carlo Van Dam in de fabrieks VW Scirrocco. Carlo is de beste
Nederlandse afgevaardigde op dit moment in de 24U

Het uitlezen van de data gaf aan dat de de No 1 zeer langzaam door de NGK Chicane reed. De Scheid BMW M3 GTR van Duncan Huisman/Viebahn/Forbes/Hartung moet vroeg in de ochtenduren opgeven als Hartung in de Fuchsröhre crasht. Kort daarna valt de Raeder Ford GT 3 van de combinatie Tilke/Adorf/Hennerici, die lange tijd zijn stempel op de wedstrijd drukte viel kort daarna met motorproblemen uit. Ook de BMW Z4 M Coupé van Hürtgen/Farfus/Sorlie/Müller heeft met een kapotte motor dan inmiddels de strijd allang opgegeven.

pitstop_99_avond
Pefecte pitstop voor de Phoenix Audi R8 LMS

Van de Nederlandse delegatie heeft de VW Scirroco van Van Dam/Heger/Cong Fu Ceng/Franck Mailleux de beste uitgangspositie. Met hun VW Scirocco bevinden zij zich op dit moment in 25e positie. De Seat Leon TDI van Breukers/Thijssen had oorspronkelijk opgegeven, maar is vanmorgen vroeg toch weer gaan rijden. De meeste Nederlanders(Weijers, Koster, Molenaar, Euser) rijden op dit moment nog steeds maar met een enorme achterstand. De BMW van Molenaar/Schlepp/Kappeler/Funke verloor in het begin van de wedstrijd al 45 minuten, maar door een kapotte versnellingsbak verloren zij nog meer aan tijd. De BMW 120d van Prewitt/Brody/Lasselly/Euser bevindt zich in 131 positie. Ook de spectaculaire V8 Holden viel kort na middernacht uit.

audi_achterkant
Voorlopig ligt de Audi 99 van Basseng/Rockenfeller/Fassler/Stippler op kop.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet