Formula Renault 2.0

Eurocup Formula Renault 2.0: Carlo van Dam derde in tweede race

Yann Clairay (SG Formula) maakte optimaal gebruik van zijn pole position en won zijn tweede race dit seizoen op het ciruit van Estoril in Portugal. De Fransman vierde zijn overwinning met locale held Filipe Albuquerque (Motopark Oschersleben) en onze landgenoot Carlo van Dam (SG Formula). Michael Ammermüller blijft leider in het kampioenschap maar door de vierde plaats van Kamui Kobayashi’s (Prema Power Team) wordt de titelstrijd pas beslist tijdens de laatste twee wedstrijden in Monza.

Xavier Maassen behaalde een prima prestatie door alsnog vijfde te finishen na een aanvaring met Romain Grosjean (SG Formula). Adrian Zaugg en Michael Ammermüller werden uit het klassement gehaald omdat zij een drive-through negeerden die zij eerder hadden opgelopen nadat zij zich niet aan de afstandregels achter Safety-car hadden gehouden. Jérôme d’Ambrosio (Euronova Racing) en Daniel Serra (Cram Compétition) kwamen na onsportief rijgedrag elkaar tegen in de laatste ronde. Deze acties werden door de race stewards bestraft met uitsluiting van Serra. Door deze acties reed Junior Strous (Mr. Glow Motorsport) zich in de punten naar een achtste plaats.

Carlo Van Dam: “het was een spannende wedstrijd. Als ik terug kijk over het gehele weekend dan kwalificeer ik mij goed maar verspeel in de wedstrijden iedere keer een plaats. Ik hoop dat ik bij de laatste wedstrijden in Monza het seizoen kan afsluiten met een overwinning.”

Junior Strous: “Ondanks mijn goede tweede race en de drie kampioenschappunten ben ik uiteraard teleurgesteld dat ik het dit weekend niet heb kunnen afmaken. In Donington Park pakte ik in de Eurocup nog een tweede plek met mijn nieuwe team, maar we vonden hier in Estoril geen goede afstelling voor de kwalificatiesessies. Het is best vreemd want de auto voelde echt supergoed aan. De balans was prima in orde maar in zo’n sterk deelnemersveld tellen enkel de kleinste
details en daar lieten we het liggen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er op Monza weer staan, want ik heb nog alle kansen om een paar plaatsjes te stijgen in het kampioenschap.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet