WTCC

Race 18 WTCC Valencia: Strijd om de titel nog helemaal open!

Zijn achtste plaats in de eerste race bracht Alessandro Zanardi de pole position voor de tweede race. Naast hem stond de best geklasseerde Chevrolet Lacetti van Nicola Larini. Rob Huff moest na de eerder opgelopen schade deze race verstek laten gaan.
Giovanardi stond op plaats drie en wilde vanaf die plek natuurlijk een superstart maken om zo de leiding te pakken.


Tekst: Jakob Dekker

Maar het waren de BMW’s van Jorg Muller en Andy Priaulx die als een raket van start gingen. Dirk Muller sloot zich daar direct bij aan. En na de eerste ronde voerde
Zanardi het veld nog wel aan, maar Jorg Muller maakte daar even later voorgoed een einde aan. Als enige Alfa-coureur werd Giovanardi daarna onderdeel van een lange Beierse trein.
Nadat hij aanvankelijk werd gepasseerd door Larini en Terting wist Priaulx zijn verloren plaatsen weer terug te pakken en schoof na enige ronden door naar de vierde plaats achter lijstaanvoerder Dirk Muller. Die op hetzelfde moment druk doende was om de tweede plaats van Giovanardi af te nemen. Maar het was uiteindelijk Priaulx die nog een plek opschoof ten koste van Dirk Muller. Tussen beiden was vanaf dat moment de strijd in volle gang. Zij wisselen regelmatig van positie maar namen daarbij ook de nodige risico’s. De Italiaan op de tweede plaats kon het allemaal via zijn spiegels volgen. En daarin zag hij niet alleen de BMW logo’s van Muller en Priaulx, maar zeker ook die van Garcia en Zanardi.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet