DNRT

DNRT: WEK - Rob Karst en John de Vos kampioen, Team Bleekemolen pakt dubbelzege

De Final 6 op Circuit Park Zandvoort was de laatste en beslissende race van het Winter Endurance Kampioenschap. De titelstrijd was tot de slotfase van de vijf uur durende race spannend. Ondanks de nodige problemen lukte het de klassementsaanvoerders Rob Karst en John de Vos om de titel binnen te halen. Team Bleekemolen stelde de dubbelzege veilig met hun twee Porsches GT3 Cup.

Tekst: Roy van der Laan. Fotografie: Tim Bohme en Gerrie Hoekstra


 f6_vos_karst480

De kampioenen: John de Vos en Rob Karst


De omstandigheden tijdens de Final 6, de finale van het Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort, waren allesbehalve optimaal. De baan was in de beginfase droog, maar het was voor de rijders wel zaak om op het asfalt te blijven. Naast de baan lagen immers flinke, harde sneeuwranden; de bevroren grindbak zorgde bovendien voor weinig vertraging. Tijdens de race trokken er nu en dan natte sneeuw- en regenbuien over, die het er voor de rijders ook niet gemakkelijker op maakten. Er verschenen 43 auto’s aan de start.
Rob Karst en John de Vos waren na vier van de vijf races van het Winter Endurance Kampioenschap de grootste kanshebbers op de titel. De Clio-equipe werd in het tussenklassement gevolgd door de Seat-equipe Ger van de Brink en Nicky Catsburg en BMW Compact-coureur Steven Gijsen. Duncan Huisman en Jan Storm waren de laatsten die nog zicht hadden op het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet