A1GP

A1GP: Zandvoort raakt A1GP kwijt aan Assen

ws_doughnut_jeroen

Het heeft er alle schijn van dat de A1GP van Zandvoort naar Assen verhuist. Het Drentse circuit zou een contract voor vijf jaar hebben gesloten met de A1-organisatie.

Tekst: Marc Kok

Erik Weijers, de baas van Circuit Park Zandvoort, wil op dit moment nog niet reageren op het opvallende nieuws. "Wij onthouden ons van commentaar tot het officieel bekend is gemaakt’’, vertelde Erik Weijers aan AUTOSPORT.NL. "Maar waar rook is, is vuur. Ik heb begrepen dat er zaterdag een persconferentie is. In Assen? Dat weet ik niet. Ik ben er niet voor uitgenodigd.’’

Demo
Tijdens de Rizla Racing Days van 2007 reed de Nederlandse A1-bolide over het Assen-circuit. Jeroen Bleekemolen gaf destijds een demo (zie foto). Jos Verstappen (in 2006) en Renger van der Zande (2008) gaven ook al eens een demonstratie met de Nederlandse A1GP-vierwieler in Drenthe.

Opvallende move
Er mag richting de A1GP-organisatie van een opvallende move gesproken worden. Zandvoort was de afgelopen drie jaar de best bezochte en verreweg de meest sfeervolle race van de hele A1-kalender. Voor CPZ zijn de druiven extra zuur omdat het kabinet Balkenende onlangs een wetsvoorstel heeft aangenomen het aantal geluidsdagen voor Zandvoort uit te breiden van vijf naar twaalf dagen per jaar. Zandvoort hoopt medio 2010 officieel over die extra geluidsdagen te beschikken. Vanaf dat moment kan het meer dan twee grote internationale autosportevenementen per jaar organiseren. In 2009 worden de vijf geluidsdagen gebruikt voor de DTM en de Masters of Formula 3. Met zeven extra dagen kunnen daar moeiteloos de A1GP en bijvoorbeeld ook de WTCC aan toegevoegd worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet