WTCC

Race 17 WTCC Valencia: Winst voor SEATMaar ook verderop in het veld was er sprake van de nodige strijd. Slachtoffer werd de Chevrolet Lacetti van Rob Huff. De Engelsman die zo verrassend goed getraind had.Iets waarin hij zeker geholpen werd door de iets grotere vrijheid van de FIA organisatie om preparateur Ray Mallock wat meer speelruimte te gevenop het punt van de tuning. Maar de sterk gestarte Huff kwam in de eerste bocht de Alfa van Augusto Farfus. In dezelfde ronde lag ook het Waterloo voor de Fords van Klenke en Funke en de Alfa van James Thompson.

Nadat hij tijdens de training er met zijn afstelling helemaal niet uitkwam manifesteerde de Brit Andy Priaulx zich heel sterk tijdens de warm-up en deze eerste race. Na de training werd de afstelling volledig gewijzigd en dat bleek deze race heel goed uit te pakken getuige de vierde plaats voor de Brit. Jorg Muller completeerde de top 5.

Minder tevreden was de wedstrijdleiding met het optreden van Gabriele Tarquini. In zijn poging de positie die hij had te verdedigen ging hij iets te enthousiast te werk en dat kwam hem na afloop op een straf van 30 seconden te staan.

Voor onze landgenoot Tom Coronel was er deze race ook minder succes. Al vroeg in de race verloor hij ronden op de rest door een bezoek aan de pits. Dat deed hij wel nadat hij de snelste raceronde onder de Privateers had afgelegd. De Nederlander haalde de finishlijn niet en klasseerde zich in deze eerste race niet. Evenals Rickard Rydell met de nieuwe Leon, Carl Rosenblad en Alain Menu.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet