Diversen

Div: Vol programma Profile Tyrecenter Pinksterraces op Zandvoort

prfoto_cpz_1

Autosportfans kunnen zich opmaken voor een vol autosportweekend tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Zowel op zaterdag 30 mei als maandag 1 juni komen de raceklassen uit het Dutch Power Pack voor de tweede maal dit seizoen in actie. Het programma kent een bijzonder fraaie aanvulling in de vorm van de Supersport 2 en Sport Divisie uit de Dutch Supercar Challenge en de NL Drift Series.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Met een startveld van maar liefst 22 dikke GT wagens, beleefde het Dutch GT4 Championship bij de Paasraces een meer dan geslaagde première. Ook bij de Profile Tyrecenter Pinksterraces zal de indrukwekkende GT-serie acte de présence geven. Het startveld bestaat uit imposante bolides als de Ford Mustang FR 500C, BMW M3 GT4, Aston Martin Vantage GT4, Ginetta G50, Chevrolet Corvette C6, BMW Z4 en de rappe Porsche 997 GT4. Leider na drie races is Christiaan Frankenhout, uitkomend voor PS Autosport met een Porsche. Hij heeft een voorsprong van slechts één punt op Team Bilderberg-coureur Paul van Splunteren eveneens met een Porsche 997 GT4.

Strafgewicht snelle GT’s
Met drie races op het programma tijdens de Pinksterraces en een strafgewicht voor de meest succesvolle equipes van de Paasraces, is de stand in het kampioenschap verre van stabiel. Zo zullen sterke coureurs als Jeroen Bleekemolen, Pim van Riet, Bas Schothorst, Jan Lammers, Duncan Huisman, Sebastiaan Bleekemolen en RTL-commentator Allard Kalff zeker strijden om de podiumplaatsen. In de Gentlemen’s Cup leidt Quint Engel voor Mathijs Bakker en Lev Fridman.

Clio Cup
Ook de altijd competitieve Dunlop SportMaxx Clio Cup maakt deel uit van het programma tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces. Bij de Paasraces waren het Ronald Morien en Robert van den Berg die met een overwinning huiswaarts keerden. De rijkwaliteiten van Michael Bleekemolen, Melvin de Groot, Addie van de Ven en de rappe dames van het Racing Team Koninklijke Landmacht Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot mogen echter ook niet worden onderschat. Er valt daardoor niet te voorspellen wie er tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces met de winst naar huis zal gaan.

Formule Ford
De Formule Ford, een van de smaakmakers van de Paasraces, heeft ook twee wedstrijden op het pinksterprogramma staan. Melroy Heemskerk zal zijn leidende positie in het kampioenschap verdedigen. Een niet eenvoudige opgave, met sterke opponenten als Luuk Glansdorp, Henk Vuik jr., Rogier Jongejans en Michel Florie. In de Zetec-klasse zal Arthur van Uitert zijn voorsprong verder proberen uit te bouwen.

TDC
Met de Toerwagen Diesel Cup staat een fraaie endurance-klasse op het programma die tweemaal in actie komt met wedstrijden waarbij een verplichte pitstop deel uitmaakt van de competitie. Het startveld heeft aan diversiteit gewonnen. Naast de bekende BMW 120D, Seat Ibiza Cupra, Volkswagen Golf en Alfa Romeo 147 JTD, hebben zich inmiddels ook de sportieve dieselversies van de Volvo C30 en de Toyota Auris in de strijd weten te mengen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet