Formule 2

GP2: Van der Garde pakt vierde plaats in sprintrace

Giedo van der Garde heeft tijdens de sprintrace van de GP2 tijdens de Grand Prix van Barcelona een vierde plaats behaald. Daarmee sluit de Nederlander zijn eerste raceweekend in de GP2 Main Series af met een dubbele puntenfinish, na zijn zevende plek van gisteren. De sprintrace werd gewonnen door Eduardo Mortara.

Tekst: Maarten Overdijk

In de GP2 wordt de startvolgorde van de sprintrace op zondagmorgen bepaald door de uitslag van de hoofdrace op zaterdag, waarbij de top 8 start in omgekeerde volgorde. Van der Garde vond zichzelf zodoende vandaag terug op de eerste startrij, na zijn zevende plaats van gisteren. Van pole vertrok de Japanner Kobayashi, maar die kon daar niet lang van genieten. Van der Garde kwam beter van zijn plek dan Kobayashi, maar werd op zijn beurt in de eerste bocht verschalkt door de als derde gestarte Eduardo Mortara, waarbij de Nederlander even op het gras kwam, hetgeen Jerome d’Ambrosio gelegenheid gaf de derde plek te pakken.

Daarachter was het Romain Grosjean die aan een opmars begon. De Fransman kwam vanaf zijn achtste positie na zijn overwinning van gisteren gelijk naar voren, tot achter Van der Garde. In de derde ronde passeerde hij de Nederlander. Twee ronden later was ook de Belg d’Ambrosio niet opgewassen tegen de snelheid van Grosjean, waarna laatstgenoemde alleen nog Mortara voor zich hoefde te dulden.

Het gevecht aan kop werd alleen even spannend toen Mortara een flinke fout maakte en gelijk de hete adem van Grosjean in zijn nek voelde. Tot een succesvolle aanval kwam het echter niet. D’Ambrosio en Van der Garde kenden redelijk anonieme races, de laatste twee puntenposities werden bemachtigd door Kobayashi en Pastor Moldanado.

De volgende GP2 races zijn tijdens de Grand Prix van Monaco als het GP2 en formule 1 circus de nauwe straten van het prinsdom aandoet.

Uitslag race 2 GP2 Barcelona
zondag 10 mei 2009

1. Edoardo Mortara, Arden Int, 39:55,235
2. Romain Grosjean, Addax, op 1,251
3. Jerome d`Ambrosio, DAMS, op 6,516
4. Giedo van der Garde, iSport Int, op 14,638
5. Kamui Kobayashi, DAMS op 17,170
6. Pastor Maldonado, ART GP, 20,099
7. Luca Filippi, Super Nova Int, op 28,971
8. Diego Nunes, iSport Int, op 29,258
9. Vitaly Petrov, Addax, op 29,433
10. Lucas di Grassi, Racing Engineering, op 31,038


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet