DTM

DTM: Ekström verliest titel in Turkije

De laatste ‘buitenlandse’ trip voor de DTM is als een drama geëindigd voor Audi en Ekström. De titelverdediger reed een dramarace en kon geen moment het hoge tempo van Mercedes volgen. Mercedes deed het geweldig, pakt de eerste vier plaatsen en helpt daarmee Paffett naar een ideale uitgangspositie om in Hockenheim tijdens de laatste race van het seizoen het kampioenschap op zijn naam te zetten. Opel heeft net als Audi een minder weekend en finished met slechts één wagen in de punten.

Door Pieter de Boer

Voor het eerst dit seizoen wordt er een volledige race verreden op een nat circuit. Terwijl juist verwacht was er in Turkije een warm zonnetje zou schijnen, regent het uitgerekend op zondag op het hagelnieuwe circuit. De race wordt wel onder droge omstandigheden verreden, echter doordat het circuit slechts heel langzaam opdroogt, rijden de mannen de volledige race op regenbanden. Het levert spectaculaire momenten op, maar door het oppermachtige optreden van de Mercedes brigade kan de race geen moment echt boeien.

Spectaculair moment is er echter wel direct aan het begin van de race. Ekström, vanaf plaats vijf gestart, weet direct twee man te verschalken en zichzelf op plaats drie te zetten. Green is achter Ekström wel de snellere man en probeert hem direct te verschalken. Bij opkomen van het rechte stuk zet Green hem ernaast, de twee raken elkaar licht en Green schuift op naar het podium. Het blijkt echter een cruciaal moment in de race te zijn. Bij Ekström blijkt er het één en ander verbogen te zijn aan zijn wagen, wat hem in de loop van de race opbreekt. De Zweed valt verder en verder terug en finisht uiteindelijk op plaats tien, buiten de punten. Tot overmaat van ramp pakt Paffett de volle 10 punten en staat daarmee nu negen punten voor in het kampioenschap. Een vrijwel onmogelijke opgave voor Ekström volgt nu om in de laatste race alsnog het kampioenschap binnen te halen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet