GT

FIA GT: Wendlinger/Sharp domineren op Silverstone

480_saleen_147

Karl Wendlinger/Ryan Sharp wonnen met hun KplusK Saleen S7 de openingswedstrijd van het FIA GT-kampioenschap op Silverstone. Xavier Maassen eindigde met Guillaume Moreau in de Luc Alphand Corvette Z06 als derde achter de Maserati MC12 van Bartels/Bertolini.

480_maseraties

Tekst: Willem J. Staat/PR
Foto’s FIA/PR en Chris Schotanus

start_silverstone

Wendlinger/Sharp dominant op Silverstone
In een slaapverwekkende vertoning wist de combinatie Wendlinger/Sharp de zege van 2008 op Silverstone te herhalen. De combinatie Bartels/Bertolini eindigde als tweede en gezien het enorme verschil vond Bartels zichzelf eigenlijk de morele winnaar van de wedstrijd. De combinatie Hezemans/Kumpen eindigde als vierde, terwijl de DKR Corvette Zo6 van Menten/Paltalla als zevende eindigde. De DKR-Corvette werd door nogal wat bandenproblemen geplaagd. En eigenlijk had men zich bij DKR iets meer van het eindresultaat voorgesteld. In de GT2 klasse was meer strijd en ging de overwinning naar Westbrook/Collard met de Prospeed Porsche 911 GT3 RS.

480_podium_maassen_6838

Xavier Maassen startte het FIA GT-seizoen 2009 in Silverstone met een podium. Samen met zijn Franse teammaat Guillaume Moreau reed hij in de Luc Alphand Aventures Corvette een zeer strakke race die met een podiumplek beloond werd. “Vorig jaar werd ik hier vierde en nu derde, dus dat is prima. Bovendien was dit weekend een derde plek voor ons het hoogst haalbare. De wagens met een centraal geplaatste krachtbron waren misschien toch wel iets te sterk. Maar het is uiteraard een prima start van het seizoen en deze prestatie moet de basis leggen van een zeer mooi seizoen.”

480_team_maassen_6515

Mike Hezemans en Anthony Kumpen moesten genoegen nemen met de vierde plaats. Na de tweede pitstop nam Mike Hezemans het stuur opnieuw over van teammaat Anthony Kumpen. “ Heel even dacht ik dat we nog derde zouden kunnen eindigen maar Moreau had een goede pitstop en kwam net voor mijn neus terug de baan op … en reed meteen van me weg. We eindigen vierde, een resultaat waar ik niet tevreden mee ben. Ik durf het zelfs slecht te noemen, punt. De wagen was gewoon niet goed genoeg, veel meer valt er niet over te zeggen. Over twee weken wacht Adria, we zullen toch nog wat moeten verzinnen voor deze wedstrijd. ”

480_hezemans_151

menten_paltalla
Menten/Paltalla werden gekweld door bandenproblemen.

Uitslag
1. Wendlinger/Sharp Saleen S7 65 ronden
2. Bartels/Bertolini Maserati MC12 65 ronden
3. Moreau/Maassen Corvette Z06 65 ronden
4. Hezemans/Kumpen Corvette Z06 65 ronden
5. Lacko/Dominguez Saleen S7 65 ronden
6. Longin/Ruffier Corvette Z06 65 ronden
7. Menten Paltalla Corvette Z06 64 ronden
8. Musch/Biagi Ford GT 64 ronden

480_hezemansvoormaassen
9. Hines/Lemeret Saleen S7 Twin Turbo 64 ronden
10. Leinders/Kuppens Ford GT 63 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet