Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: James Walker houdt thuisfavoriet van de zege op Spa. Penalty voor Turvey

De Brit James Walker boekte voor ruim 78.000 toeschouwers zijn eerste WSR Renault-zege dit seizoen. De aanvallende strategie van de Brit pakte uiteindelijk in zijn voordeel uit. Bertrand Baguette eindigde evenals gisteren wederom tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Renault Sport

winnar_walker_spa
James Walker pakt zijn eerste zege op Spa dit
seizoen. "Voor mij is het kampioenschap hier begonnen."

Brit houdt Belg van thuiszege af
Evenals gisteren moest Baguette met een tweede plek genoegen nemen. Baguette nam met zijn International Draco Racing bolide driect de leiding gevolgd door Molina, Pic, Walker en Move. Bij het aanremmen in Les Combes gaf Molina geen duimbreed aan Pic toe. De Tech 1 coureur had geen andere keuze dan over het gras te hobbelen en viel terug naar de vijfde plek. Op het moment dat Pic weer aansluiting bij zijn concurrenten vond toucheerden de Epsilon Euskadi Teamgenoten Adrian Valles en Chris van der Drift elkaar. Voor beiden was de wedstrijd over.

Bij de herstart nam Baguette direct de leiding. Zowel Molina en Baguette besloten hun verplichte bandenstop zo lang mogelijk uit te stellen. Door een uitgekiende stop had de P1 Motorsport coureur kon de P1 Motorsport-tcoureur op een vrije baan enkele zeer snelle ronden neerzetten. Het leverde hem een 1.8 seconden voorsprong op Baguette op. Het stelde Walker in staat om van Baguette en Molina afstand te nemen. In de allerlaatste ronde zorgde de Brit Oliver Turvey nog voor een spectaculaire actie door Jaime Alguersuari in Les Combes en Marco Barba in de bocht van Pouhon te verschalken. Bij het uitkomen van de “Bus Stop”moest ook Marcos Martinez eraan geloven. Alle moeite bleek voor niets te zijn want de Brit werd 25 seconden teruggezet omdat hij in de “Bus Stop” te ver van zijn lijn was afgeweken.Hij werd als 14e geklasseerd.

pic_les_combes
Charles Pic verspeelde in principe zijn kansen in de eerste ronde in Les Combes!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet