Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Hattrick voor Martinez op Spa in eerste race

De Spanjaard Marcos Martinez scoorde voor het team van Pons Racing een hattrick in de eerste race van het weekend op Spa-Francorchamps. Na Barcelona veertien dagen geleden boekte hij zijn derde achtereenvolgende overwinning voor het team van Pons Racing. De Belg Bertrand Baguette behaalde op zijn thuiscircuit Spa-Francorchamps een fraaie tweede plek. De Spanjaard Miguel Molina complementeerde het podium met een fraaie derde plek voor het team van Ultimate Motorsport.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s” Renault Sport

martinez_spa
Marcos Martinez op weg naar de zege op Spa

Hattrick voor Martinez
Polesitter Marco Barba kon zijn goede uitgangspositie niet optimaal benutten want Marco Martinez en de Rus Daniil Move namen direct het voortouw terwijl Barba maar de derde plek terugviel gevolgd door Charles Pic en Bertrand Baguette. De Pons Racing bolide van Martinez kon al snel een gat slaan ten opzichte van zijn achtervolgers. Charles Pic moest aan Baguette en Molina snel terrein prijsgeven en viel terug.

Achter beide koplopers vormde zich een groepje bestaande uit Barba, Baguette. Molina, Pic en James Walker. Daarachter stond Brendon Hartley behoorlijk onder druk van Pasquale di Sabatino, Chris van der Drift, Oliver Turvey en James Walker.

Aan het eind van de vijfde ronde wist Baguette zijn teamgenoot Marco Barba te verschalken en pakte de vierde plek. Vervolgens liep de Draco-coureur snel in op Daniil Move. Na vier afwachtende ronden sloeg onze Zuiderbuur in de “Bus Stop” toe en verwees de Rus Move naar de derde plek terug. Tegelijkertijd wist de Spanjaard Miguel Molina Marco Barba van de derde plek te verdringen.

spa_openingsfase
Charles Pic voert het peloton in de openingsfase aan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet