WTCC

WTCC Valencia: SEAT op pole in eigen land

In het voorlaatste WTCC raceweekend heeft SEAT zich verzekerd van de eerste startpositie. Met name Jordi Gene wist met zijn SEAT Leon WTCC de rest van de deelnemers af te troeven. Met een rondetijd van 1.42.778 was hij op het circuit van het Spaanse Valencia de snelste. En dat SEAT de juiste weg had ingeslagen bleek uit de tweede plaats van Peter Terting. Een volledige eerste rij met SEAT’s dus.

Tekst: Jakob Dekker

Aanvankelijk werd ook de derde plaats bezet door zo’n geel-blauwe Leon uit de Spaanse stal. Maar in de slotfase moest Rickard Rydell zijn meerdere erkennen in de BMW van Dirk Muller. En….heel verrassend de Chevrolet van Rob Huff. Rydell begint dus als vijfde, voor Farfus, Jorg Muller en Tarquini.

Tom Coronel klasseerde zich met glans als beste Privateer op een elfde plaats, terwijl zijn directe concurrent in het kampioenschap, Marc Hennerici niet verder kwam dan een 25ste plaats. Maar spijtig genoeg zal de Nederlander vanaf een 21ste plaats moeten starten in verband met de motorwissel tijdens de vorige race in Istanbul. De SEAT Holland Team coureur heeft dit weekend overigens de Spanjaard Polo Villaamil als teamgenoot. Hij kon ondanks het thuisvoordeel geen potten breken getuige zijn 27ste klassering.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet