Belcar

Belgian GT: Smaakmaker Duncan Huisman en zege Bouvy/Coens in Race 1

De beide openingsraces van het Belgian GT Championship werden gewonnen door de Delahaye Ferrari 430 GT3 van Bouvy/Coens en Duncan Huisman/ Pertti Kuismanen. Vooral in de tweede wedstrijd zorgde Duncan Huisman voor veel spektakel en wist met een spectaculaire uitremmanoeuvre in de eerste linkse op de leidende KRK Viper van Jeffrey van Hooydonk de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat.

1e_race_huisman
Duncan Huisman kon niet lang van de leiding in de eerste wedstrijd profiteren.

Bouvy/Coens dominant in eerste wedstrijd
In de eerste wedstrijd was de Ferrari F430 GT 3 van de combinatie Bouvy/Coens dominant nadat de Barwell Aston Martin DBRS9  van Vincent Vosse de leiding na een excursie in het grind moest prijsgeven. Duncan Huisman had een superstart maar kon door een verkeerde bandenkeuze de leiding niet langer dan drie ronden vasthouden. Duncan Huisman: “Ik had voor regenbanden gekozen en dat pakte gewoon verkeerd uit.” De Ford GT3 verloor daardoor een ronde en speelde geen rol van betekenis meer in de race.
bandenkeuze_bouvy
Perfecte bandenkeuze van Fred Bouvy.

Polesitters Wauters/Van Hooydonk moesten door technische problemen vanuit de pits starten en reden niet meer dan vier ronden. Geruime tijd leek het er naar uit te zien dat de wedstrijd in een Ferrari-dubbel zou eindigen. De Ferrari 430GT van Thiers/Thiers kon in de slotfase van de weerstand geen tegenstand meer bieden aan de snel opkomende First Motorsport Porsche van Verbist-Longin, die uiteindelijk de tweede plaats pakten. Als vierde eindigde de Barwell Aston Martin DBRS9 van de combinatie Renard Vosse terwijl de JD/KS Motorsport Lamborghini Gallardo van De Laet/Zwaans een keurige vijfde plek voor zich opeiste. De Phoenix Audi R8 van de combinatie Hemroulle/Verbergt eindigde bij zijn debuut als zesde. Menno Kuus pakte met zijn Match Ginetta de zege in de GT4 klasse.

vosse_uit
De Aston Martin verspeelt zijn kansen in de eerste race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet