Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen wint ook tweede race Bahrein

supercup_bahrein2_bleekemolen_action
Ook in de tweede race een klasse apart: Jeroen Bleekemolen

Na zijn winst in de eerste race van het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup op het circuit van Manama in Bahrein schreef Jeroen Bleekemolen ook de tweede wedstrijd van het weekeinde op zijn naam. Met pole, twee overwinningen en twee keer de snelste raceronde behaalde de coureur uit Aerdenhout een 100-procent-score uit het eerste weekeinde van de merkenraceklasse. Een betere start van zijn samenwerking met Konrad Motorsport had Bleekemolen zich niet kunnen wensen. Patrick Huisman, die gisteren met zijn tweede plaats de Nederlandse Porsche-dubbelzege completeerde, kwam ditmaal achter de Duitser René Rast en de Brit Richard Westbrook als vierde over de eindstreep.

Tekst: René de Boer
Foto's: Bildagentur Kräling/Porsche AG


Met een buitentemperatuur van 35 graden en een asfalttemperatuur van 49 graden was het wederom warm voor de Porsche-coureurs in Bahrein. Extra warm was het voor het MRS-team van René Rast. Bij de Porsche van de Duitser brak een aandrijfas, juist toen de coureur de box wilde verlaten. In minder dan achtenhalve minuut wisselde het team het onderdeel, zodat Rast toch nog zijn plek op de startopstelling naast Jeroen Bleekemolen kon innemen.

Bleekemolen pakte bij de start de leiding voor Rast, Westbrook, Huisman, Faulkner en Halliday. Huisman werd in de eerste helft van de race door Faulkner onder druk gezet, maar later verloor de Ier zelf een positie aan de Brit Richard Williams. Aan de kop van het veld waren er geen wijzigingen, zodat Bleekemolen voor de tweede maal dit seizoen en de achtste maal in zijn Supercup-carrière als eerste kon worden afgevlagd.

Perfect weekend voor Bleekemolen, remproblemen voor Huisman
“Ik ben heel blij, het was een perfect weekend”, verklaarde Jeroen Bleekemolen na afloop van de race. “We hebben van tevoren natuurlijk wel een beetje getest, maar dat we zo competitief zouden zijn, dat lijkt wel een droom. Ik heb nu al een flinke voorsprong in het kampioenschap en ik kijk uit naar de rest van het seizoen. Alles gaat zo goed, het mag wat mij betreft zo doorgaan!” Patrick Huisman had in de race van gisteren veel last van balansproblemen bij het remmen, maar veranderingen aan de afstelling van de auto brachten niet het gewenste resultaat. “We dachten dat het een set-up-probleem was, maar het lijkt erop dat het meer een remprobleem is”, zei hij. “Daar moeten we voor de volgende race echt naar kijken. De auto was heel onrustig bij het aanremmen van de bochten, waardoor Damien Faulkner steeds dichterbij kon komen. Daarna besloot ik me te concentreren op het uitaccelereren en daarna ging het iets beter. Als geheel ben ik met de start van het seizoen wel tevreden, zeker wanneer je bedenkt dat we helemaal niet hebben kunnen testen. Het is lang geleden dat ik zo goed begonnen ben!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet