Belcar

Belgian GT: Tweemaal pole voor Wauters/Van Hooydonk

Voor de twee eerste wedstrijden van het Belgian GT Championship pakte de KRK-Dodge Viper Competition van de combinatie Wauters/Van Hooydonk voor beide wedstrijden de pole-position.

Tekst en Foto;’s: Willem J. Staat

krk_pole
De KRK Dodge Viper op weg naar de pole

Derde startplek voor Duncan Huisman in Zolder
Tegen alle negatieve verwachtingen in kreeg SRO Belgium voor de eerste wedstrijd op Zolder toch nog 18 inschrijvingen In de eerste getimede sessie pakte Duncan Huisman met de Ford GT achter de Ferrari 430 GT van Bouvy/Coens. Duncan Huisman: “De deal met Kuismanen kwam pas drie weken geleden rond. Ik rij samen met Pertti het gehele kampioenschap. We hadden vanmorgen wat problemen met de koppeling. Ook hebben we de versnellingsbak moeten wisselen. De Ford GT bestond al voordat ik geboren was en mijn vader heeft nogal wat historische dingen met de GT40 gedaan, dus het is wel bijzonder dat ik in de moderne versie rij. Voor de tweede wedstrijd kwalificeerde de combinatie Kuismnen/Huismanen zich als zevende.

duncan_actie
Duncan Huisman op weg naar een derde startplek met de Kuismanen Ford GT3

Arjan van der Zaan met KS Motorsport in BGTC
Arjan van der Zwaan tekende enkele weken geleden een contract bij KS Motorsport en rijdt samen met Danny de Laet eveneens het gehele kampioenschap. Van der Zwaan: “Het is natuurlijk jammer dat er maar 18 auto’s op de grid staan. Maar als je ziet hoe competitief het veld is en de eersten bij elkaar liggen dan is het verschil bijzonder weinig.” De combinatie Vollebergh/Van der Zwaan kwalificeerde zich voor de eerste wedstrijd als vijfde en voor de tweede wedstrijd als achtste. Ook komt van der Zwaan dit seizoen in de Lamborghini Super Trofeo uit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet