Benelux Racing League

BRL: Bart van Raamsdonk stapt over van Swift naar BRL-V6

brl_v_raamsdonk

Bart van Raamsdonk stapt na twee jaar Formido Swift Cup over naar de Benelux Racing League. “Ik rijd het gehele seizoen BRL-V6 bij het Team Linder Racing. Vorige week zaterdag heb ik bij Harry Maessen het contract getekend en komend weekend zit ik op Zolder al meteen achter het stuur”, vertelt een dolenthousiaste Bart van Raamsdonk.

Tekst en foto: PR

Alvorens het contract te tekenen heeft Van Raamsdonk een keer proef gereden en daarmee was hij direct gegrepen door de power van de BRL-V6. “Het is even wennen als je vanuit een Suzuki Swift in een BRL-V6 stapt. De BRL-V6 is natuurlijk veel sneller en heeft achterwiel aandrijving. Het grote verschil voor mij als coureur uit de Suzuki Swift is dat in deze auto echt gewerkt moet worden. Er is geen stuurbekrachtiging, je moet bij de bochten uitkijken dat je niet te vroeg op het gas gaat, want dat breekt de wagen uit. Daarnaast ga je het circuit sneller over, waardoor alle handelingen ook sneller achter elkaar uitgevoerd moeten worden. Maar wat een geweldige ervaring, ik kijk er erg naar uit om in deze klasse me te rijden”, blikt Van Raamsdonk vooruit.

“Het team waarbij ik rijd is Linder Racing. De mannen van Linder Racing ken ik al een paar jaar via een vriend van mij die daar werkt. Daardoor kwam ik tijdens races geregeld langs, dus de klik met het team is er al. Het zijn mannen die elke race keihard werken om technisch het beste resultaat neer te zetten, daarom heb ik alle vertrouwen in dit team.”

De teamgenoten van Van Raamsdonk zijn niet de minste coureurs, kersverse vader Jacky van der Ende heeft al veel ervaring in de BRL-V6 én bij Linder Racing en Dennis Retera is natuurlijk ook al een gelouterd coureur. “Ik hoop veel van hen op te steken dit seizoen. Het zal geen eenvoudig seizoen worden qua resultaten, want in deze klasse racet een groot deel van de Nederlandse top coureurs. Ik kan nog niet veel zeggen over mijn verwachtingen, maar ik ga hard mijn best doen en hoop dit seizoen een aantal goede resultaten te behalen en binnen de top 10 in de eindstand te eindigen. Het is nu na het wennen aan de auto zaak om het rijden te gaan verfijnen en de laatste seconden er af te krijgen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet