Benelux Racing League

BRL: Collé klaar voor seizoensopener in Zolder

brl_colle_1

Het Collé Rental & Sales BRL Racing Team zal komend weekend 25 en 26 april tijdens de BRL seizoensopener van de ‘Belgian Race Kick-Off’ op het circuit van Zolder (B) gaan proberen om met Donald Molenaar en Sandor van Es hoog te gaan eindigen.

Team 2009
“Ja, ik ben blij dat beide coureurs opnieuw voor ons uitkomen. Beide heren zijn op en top professionals, mede gezien hun behaalde BRL-V6 kampioenstitels 3 jaar op rij. Het zal een harde strijd gaan worden, gezien de grote nieuwe namen in het deelnemersveld zoals bv. Renger v/d Zande, Marc Goossens en Dennis Retera ”, aldus Frans Collé.

Sandor van Es & Donald Molenaar: ”Waarom zullen wij een goed professioneel raceteam verlaten en iets anders gaan zoeken als wij het bij het Collé op en top naar onze zin hebben?”

brl_femke

Weer van de partij
Ook Femke Terpstra, één van de snelle jonge vrouwelijke coureurs in de BRL-Light, zal dit raceseizoen opnieuw ondersteund worden door Collé Rental & Sales.

BRL seizoen 2009
Dit jaar worden maar liefst 4 verschillende circuits aangedaan te weten Zandvoort (NL), Assen (NL) Zolder (B) en Meppen (D). Helaas wordt er dit jaar niet gereden tijdens het Truck GP weekend op de Nürburgring (D) maar desondanks mogen we vooruit kijken op een mooi BRL seizoen.

Racedata 2009
25-26 april - Zolder ‘BRKO’
13-14 juni - Zandvoort ‘Masters of Zandvoort’
04-05 juli - Assen ‘Dutch Power Pack’
08-09 augustus - Assen ‘Rizla Racing Days’
29-30 augustus - Meppen ‘FunPark Meppen’
12-13 september - Zolder ‘Truck Grand Prix’
10-11 oktober - Zandvoort ‘Finaleraces’

Nieuwe look BRL-V6
De BRL-V6 gaat komende seizoen rijden met de nieuwe, gerestylde en aangepaste auto. Links en rechts zijn er wat nieuwe technieken toegepast en heeft de body een kleine metamorfose ondergaan. Of dit qua snelheid terug te zien is zal dit weekend op het circuit van Zolder blijken.

Tijdschema BRL - Belgian Race Kick off
 
Zaterdag 25 april

10.20 – 11.05 BRL Free practice (45’)
16.05 – 16.35 BRL Timed practice 2 (30’)

Zondag 26 april

10.15 – 10.45 BRL Race 1 (30’)
13.10 – 13.40 BRL Race 2 (30’)

Overige raceklassen
Naast de BRL zullen de Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck, Dunlop Sport Maxx Endurance Cup en de National Historic Cup aan de start verschijnen. Allemaal raceklasses die zorgen voor spanning en sensatie zowel op als naast het circuit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet