VLN

Div: Prominente inschrijvers 24h Nürburgring, veel belangstelling Nederlanders


24h_nbr_vw_preview
Carlo van Dam rijdt voor het Volkswagen-fabrieksteam

Fabrieksteams van BMW, Lexus, Aston Martin en Volkswagen

BMW zet onder de vlag van Motorsport Arena Oschersleben via het team van Thorsten Schubert een M3 volgens GT4-reglement in voor WTCC-rijders Andy Priaulx en Jörg Müller en “Sport Auto”-journalisten Marcus Schurig en Jochen Übler. Daarnaast zijn er twe Alpina’s B6 GT3, waarvan de coureurs nog niet vaststaan. Aston Martin is ook met een hele reeks auto’s vertegenwoordigd, waaronder een V12 Vantage in de SP8-klasse en diverse V8 Vantage N24’s in de SP10-GT4-klasse. Lexus heeft twee LF-A-prototypes ingeschreven met onder anderen André Lotterer en Armin Hahne als rijders. Volkswagen neemt met vijf Scirocco’s deel. Twee daarvan rijden op aardgas, de ene met bestuurslid dr. Ulrich Hackenberg en de journalisten Bernd Ostmann, Peter Wyss en John Barker en de andere met coureurs Peter Terting, Thomas Klenke, Vanina Ickx en Klaus Niedzwiedz. De overige drie Scirocco’s rijden in de SP3-T-klasse: de auto met startnummer 116 met onze landgenoot Carlo van Dam, de Chinees Cheng Cong Fu, de Fransman Franck Mailleux en oudgediende Altfrid Heger, de 117-auto met rally- en Dakar-specialisten Carlos Sainz, Giniel de Villiers en Dieter Depping en de 118-Scirocco met junioren Jimmy Johansson, Florian Gruber, Nicki Thiim en Martin Karlhofer. Laatstgenoemde komt uit de stal van Opel en werd vorig jaar ontdekt tijdens het Opel OPC Race Camp van Manuel Reuter, dat in 2010 weer van de partij is.

Nick de Bruijn met Steam-Porsche

Met Carlo van Dam hebben we tevens de eerste Nederlandse deelnemer genoemd. De Formule 3-coureur maakte enkele weken geleden zijn debuut op de Nordschleife en genoot er erg. Datzelfde geldt voor Nick de Bruijn, die voor dit seizoen onderdak vond bij het Steam Racing-Porsche-team en tijdens de 24-uursrace zal uitkomen met de Porsche 997 met startnummer 24, samen met Michael Schratz, Johannes Siegler en Jochen Herbst. Het feit dat zijn naam nog niet op de voorlopige inschrijflijst staat, betekent volgens hem niets. “Dat komt wel goed”, aldus de Vlaardingse rijder.

24h_nbr_sartorius_preview
De Sartorius-Black-Falcon-BMW M3 met onder anderen Dillon Koster

Flinke Nederlandse delegatie bij Sartorius Team Black Falcon

Een flinke Nederlandse delegatie is er bij het Sartorius Team Black Falcon. Dillon Koster staat samen met Christer Joens ingeschreven op de BMW M3 met startnummer 36, waarbij we minimaal ook Diego Romanini verwachten. De BMW Z4 met startnummer 176 is een voor 75 procent Nederlandse auto, met Lau Michielse, Erik Weijers en Ron Swart. De enige buitenlandse inbreng komt hier van de Zwitser Marc Colell. Met het startnummer 188 is er een Sartorius-Black-Falcon-BMW M3 E46 met Ralf Willems, weliswaar wonend in Londen maar met Nederlandse nationaliteit, en de Duitser Maik Rosenberg.

Marcos Racing, Red Camel Racing en Jan Ullrich
Met startnummer 131 staat een BMW 120d ingeschreven van Marcos Racing International. Daarop staat voorlopig alleen Toto Lasally als rijder vermeld, maar het zou ons niets verbazen als Cor Euser daar zelf ook nog achter het stuur kruipt. De oude getrouwe SEAT Leon TDI van Red Camel Racing wordt onder het startnummer 141 bestuurd door Ivo Breukers en Henk Thijssen en ook hier verwachten we nog wat aanvulling. Verder melden we nog de deelname van oud-wielrenner Jan Ullrich, die staat ingeschreven met een BMW 335d. In de komende weken komen we zeker nog wel op dit grote evenement terug.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet