VLN

Div: Carlo van Dam debuteert in 24 uur van de Nürburgring

dtm_dsseldorf_1.jpg

Coureur Carlo van Dam is door Volkswagen uitverkoren om met een Scirocco GT24 mee te doen aan de jaarlijkse 24 uurrace op de Nürburgring, zo meldt de rijder op zijn website. De race op het circuit van 22 kilometer en 117 bochten is in het weekend van 23 en 24 mei.

VW is met vijf Scirocco’s sterk vertegenwoordigd in deze klassieker. Behalve van Dam maken ondermeer de Spaanse rallylegende Carlos Sainz en de twee Duitse toerwagenspecialisten Klaus Niedzwiedz en Alfrid Heger deel uit van het fabrieksteam. Voor Carlo van Dam is het de eerste keer dat hij van start gaat op de even als beruchte als geliefde oude Nürburgring, de ruim 22 kilometer lange Nordschleife die ook wel de ’groene hel’ wordt genoemd.

Veel aanzien
"Geweldig dat Volkswagen me hiervoor gevraagd heeft. Deze 24 uurrace geniet onder autofabrikanten veel aanzien en is enorm populair. Er doen ruim 200 auto’s mee en er komen zo’n 200.000 toeschouwers. Om eindelijk eens op de Nordschleife te kunnen racen, is natuurlijk fantastisch. Hoe meer ik erover hoor, hoe enthousiaster ik word.’’

Teamgenoten
Van Dam vormt een team met de Chinees Congfu Cheng (bekend van de A1GP), Franck Mailleux en Alfrid Heger. Het viertal rijdt met een 330 pk benzine-Scirocco GT24, de auto waarmee VW vorig jaar de tweeliter turboklasse won. Volkswagen zet ook twee GT24’s in die op aardgas rijden.

DTM
Carlo van Dam was afgelopen weekeinde namens Volkswagen in Düsseldorf aanwezig bij de door 210.000 mensen bezochte DTM-presentatie (zie foto). Als VW-fabriekscoureur komt hij dit jaar uit in het EK Formule 3, dat in het voorprogramma van de DTM-races wordt verreden. Volgende week zal hij in Frankrijk wederom testen met de Dallara-Volkswagen van het Kolles & Heinz Union-team. Het EK begint op 16/17 mei op het circuit van Hockenheim, een week later volgt 24 uurrace op de Nürburgring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet