Benelux Racing League

BRL: Chris Maliepaard en Marijn van Kalmthout racen bij Fanzonely

fanzonely_brl_light

Slechts enkele dagen voor de eerste Benelux Racing League race van het seizoen maakt raceteam Fanzonely het nieuwe Jong Talent 2009 bekend. Niemand minder dan British Formula Ford topper Chris Maliepaard neemt dit seizoen plaats achter het stuur van de traditionele BRL Light nummer 40. Marijn van Kalmthout, BRL Light kampioen van het afgelopen seizoen, en Christian Dijkhof maken de line-up voor het eerste raceweekend op het Belgische circuit Zolder compleet, zo meldt Fanzonely op haar website.

Maliepaard mikt op podium
Chris Maliepaard, onder andere bekend van zijn successen in de British Formula Ford en tweede plaats op het Formula Ford Festival, gaf zich eerder dit jaar op voor het Fanzonely Jong Talent Programma maar richtte zijn pijlen eerst op een stoeltje in de Formule Renault. Dat bleek helaas dit jaar nog niet haalbaar. Maliepaard: “Na wat telefoontjes met Fanzonely bleek dat ze nog steeds geïnteresseerd waren in mijn capaciteiten en na veel hangen en wurgen met het budget zijn we rond voor een jaar BRL Light! Helemaal top dat ik dankzij mijn fans, familie en Blok-Huls dit jaar weer kan racen. Vorig jaar heb ik mezelf goed geprofileerd in Engeland en ik ga er dit jaar alles aan doen om me te laten zien in de Benelux.”Testen
Toch zal het even wennen zijn voor de net 18-jarige coureur, die pas donderdag voor het eerst met de auto test. Chris Maliepaard, die onlangs te gast was bij het tv-programma Holland Sport, zegt: “Komende donderdag wordt mijn eerste dag in een echte toerwagen en dan zal er veel duidelijk worden. Persoonlijk denk ik dat ik in staat ben om samen met Fanzonely mee te kunnen strijden om de podiumplaatsen.”

ruud_hartvelt_bij_roc

‘Ontzettend blij’
Fanzonely eigenaar Ruud Hartvelt is blij met de nieuwe aanwinst: “Ik ben ontzettend blij dat we Chris hebben kunnen contracteren als Fanzonely Jong Talent. Dat hij een aardig potje kan sturen hoeft niemand meer uit te leggen en in de gesprekken die het management met hem heeft gevoerd kwam hij buitengewoon professioneel over. Dat belooft veel voor een goede samenwerking.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet