Formule 2

GP2 Series: Nico Rosberg overtuigend kampioen

Het seizoen kan niet beter eindigen voor Nico Rosberg en zijn Art-Grand Prix team. Deze combinatie bleek vooral aan het einde van het kampioenschap te sterk voor Heikki Kovalainen (Arden International) die vooral aan het begin van dit eerste racejaar flink veel punten wist te vergaren.

In de eerste wedstrijd op donderdag op het zanderige circuit in Bahrain wist de zoon van oud Formule 1-kampioen Keke Rosberg het verschil te maken. De voorsprong van 5 punten op Kovalainen werd al door de Pole position met twee punten vergroot. Na de eerste start kwam de Safety Car de baan op omdat als zo vaak dit jaar enige wagens bij de stilstaande start niet weg kwamen door technische problemen. Het maakte Nico Rosberg allemaal niets uit, ook na de herstart kwam de eerste plaats niet meer in gevaar. Kovalainen maakte al meteen na de herstart een taktische bandenwissel om zo te proberen voor Rosberg, na zijn verplichte stop, op de baan terug te komen. Hij kwam echter achter Rosberg's teamgenoot Premat op een derde plaats terecht. Ook Premat bleek te sterk voor de Fin en de voorsprong die Nico Rosberg nodig had om kampioen te worden werd bereikt. Grote blijdschap bij het Art-Grand Prix vooral bij vader Keke en teambaas Nicolas Todt.

 winnende_team


De tweede race op vrijdag was een verpicht nummer. Zonder de kampioenschapsspanning reed Nico Rosberg overtuigend vanaf een achtste startplaats naar de overwinning. Hij werd daardoor de eerste rijder dit jaar die beide wedstrijden in een weekend wist te winnen. Het werd voor Heikki Kovalainen een weekend om maar snel te vergeten. In de tweede bocht na de start spinde hij van de baan. Spanning was er nog wel om de derde plaats in het kampioenschap. Alex Premat had hiervoor de beste papieren maar de dit weekend teleurstellend presterende Scott Speed wist op het laatste moment nog de snelste raceronde te rijden. De Amerikaan eindigde hierdoor met een halve punt voorsprong voor de Fransman in het eindklassement.

Eindstand:
1. Nico Rosberg 120
2. Heikki Kovalainen 105
3. Scott Speed 67,5
4. Alexandre Premat 67
5. Adam Caroll 53
6. Giorgio Pantano 49
7. Neel Jani 48
8. Nelson Piquet 46
9. Jose Maria Lopez 36
10. Gianmria Bruni 35
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet