Benelux Racing League

BRL: Dennis Retera debuteert, Marc Goossens maakt rentree

480_start_brl_2_0292

Komend weekend begint op Zolder het nieuwe seizoen in de Benelux Racing League. Dennis Retera zal één van de deelnemers zijn. De rookie van A1GP Team Nederland maakt zijn debuut in de spectaculaire klasse.

Tekst: Marc Kok

Marc Goossens maakt dit jaar zijn rentree in de Benelux Racing League. De Belg heeft in het verleden al succesvol meegedaan in de raceklasse van Harry Maessen. Goossens richtte zich vervolgens op het oval racen in Amerika, maar zal nu een aantal keer terugkeren naar Europa voor BRL-races.

Vertrouwde namen
Tweevoudig en regerend V6-kampioen Donald Molenaar zal zijn titel verdedigen. Ook voormalig ‘champ’ en de nummer twee uit 2008 Sandor van Es is weer van de partij. Molenaar en Van Es vormen het vertrouwde duo bij het team van Collé. Donny Crevels, Nelson van der Pol en Barry Maessen zijn eveneens vertrouwde namen binnen het V6-veld.

Succesvol weekend
Phil Bastiaans, die onlangs een succesvol Paasweekend kende in de Dutch GT4, rijdt in 2009 ook weer in de BRL V6. Hij heeft bij PS Autosport in Wim van Genderen zijn teamgenoot. Voormalig BRL Light-kampioen Henry Zumbrink zal aan zijn tweede V6-jaar beginnen. Hij hoopt zijn zesde plaats in het eindklassement van afgelopen jaar te verbeteren. Dick Freebird en Jacky van der Ende zijn eveneens rijders die op BRL V6-ervaring kunnen bogen. Of Van der Ende er op Zolder bij zal zijn, hangt van de zwangerschap van zijn vrouw af. Als zij komend weekend bevalt, is Jacky bij de familiaire aangelegenheid en laat hij de races schieten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet