Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Regen zorgt voor actie in Barcelona

Na een wat matte eerste race van de Formule Renault 3.5 op het circuit van Barcelona, zorgde regen voor spektakel in de tweede wedstrijd op de Spaanse piste. Evenals gisteren was het wederom Martinez die met de overwinning aan de haal ging.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: PR

03109801_140_podium

Terwijl de auto’s op de grid stonden vielen de eerste druppels al naar beneden. Polesitter Charles Pic trok zich er weinig van aan en pakte na de start resoluut de leiding. Achter hem hadden Move en Alguersuari het met elkaar aan de stok met de tweede positie als inzet. Niet veel later zorgde Alguersuari voor gejuich op de tribunes door de tweede positie op te eisen.

Halverwege de race begon het flink te regenen. Vele coureurs hadden de nodige moeite om hun bolide op de baan te houden, hetgeen voor spectaculaire taferelen zorgde. Na de series pitstops bleek dat Pons Racing een juiste strategie had gekozen: hun coureur Marcos Martinez pakte de leiding in de race, nadat zojuist de safety car naar buiten was gestuurd, vanwege een crash van Barba. Chris van der Drift had de smaak ook goed te pakken en reed ondertussen op de derde positie.

03109801_135_provenzano

03109801_138_provenzano

Na het vallen van de finishvlag ging het mis voor Frankie Provenzano. Hij maakte een fout op het rechte stuk en crashte vol de pitmuur in. De wedstrijdleider besloot hierna om de race middels een code rood te beëindigen, waardoor de voorlaatste ronde bepalend is voor de eindklassering. De overwinning ging dus wederom naar Martinez, die Sten Pentus en Chris van der Drift naast zich op het podium had.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Barcelona – zondag 19 april 2009

1. Marcos Martinez, 22 ronden in 41:20.462
2. Sten Pentus, op 1.819
3. Chris van der Drift, op 2.908
4. Adrian Valles, op 4.334
5. Adrian Zaugg, op 6.314
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet