VLN

Div: Mamerow/Arnold winnen tweede VLN-race

vln_rd2_2
Start van de race met de Mamerow-Porsche al aan de leiding

Nadat het Manthey-Porsche-team eerder deze maand de eerste race van de BFGoodrich Langstreckenmeisterschaft-Nürburgring won, was het ditmaal het team Mamerow Racing dat de overwinning voor zich opeiste, uiteraard eveneens met een Porsche. Christian Mamerow en Lance David Arnold wonnen met hun 997 GT3 Cup de 34e editie van het DMV 4-Stunden-Rennen op de Nordschleife. Achter het Porsche-duo eindigden Marc Basseng, Frank Stippler en Christian Abt als tweede met de door Phoenix ingeschreven Audi R8. Dat betekende de eerste podiumplaats voor de nieuwe Audi R8 LMS. De derde plaats was voor het Manthey Racing-duo Marcel Tiemann en Romain Dumas met de Porsche 911 GT3 RSR.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

vln_rd2_7
De Manthey-Porsche startte na een versnellingsbakdefect als laatste in de klasse, maar werd toch nog derde

In de kwalificatie was Lance David Arnold in de Mamerow-Porsche het snelst met een rondetijd van 9.13,708 minuten, gevolgd door de Alpina-BMW met Andy Bovensiepen, Dominik Schwager, Andreas Wirth en Walter Czaba. De Manthey-Porsche van Armin Hahne, Jochen Krumbach en Emmanuel Collard kwalificeerde zich als derde. Problemen waren er voor Tiemann en Dumas, die met de andere Manthey-Porsche een defecte versnellingsbak hadden en als laatsten in de eerste startgroep vertrokken. Op dat moment was het nog droog, maar in de tweede ronde zette de regen in en na twee ronden kwamen vele teams al naar binnen voor een wissel van slicks naar regenbanden.

vln_rd2_6
Drukte in de pitlane: alle teams wisselen van slicks naar regenbanden

Alpina-BMW en VW Scirocco al snel uit de race
De fraaie Alpina-BMW was een van de eerste uitvallers vanwege wegvallende oliedruk. Ook de fabrieks-VW Scirocco met Carlos Sainz, Florian Gruber en Martin Karlhofer, een serieuze kanshebber in de SP3-T-klasse (tweeliter-turbo’s) was, met Gruber aan het stuur, al na één ronde uit de race als gevolg van een kapotte aandrijfas. Carlos Sainz, die zich zeer op zijn deelname had verheugd, kwam daarmee niet aan rijden in de race toe. “Jammer, want ik ben hier altijd graag. De Nordschleife is voor mij meer een klassementsproef uit een rally dan een racecircuit”, lachte de tweevoudig wereldkampioen.

vln_rd2_11
VW-coureur Carlos Sainz kwam niet aan rijden toe

Priaulx meldde al dikke mist via Twitter

De omstandigheden voor de deelnemers waren lastig. “Dikke mist hier”, meldde Andy Priaulx vanmorgen vroeg al op zijn Twitter-pagina, en dat terwijl het in de woonplaats van uw verslaggever, zo’n anderhalf uur vanaf de Nürburgring, nog heerlijk zonnig was. Priaulx, die in 2005 de race al een keer op zijn naam schreef, reed samen met Sport Auto-journalist Marcus Schurig met de BMW M3 GT4, met fabriekssteun ingezet door het Schubert-team. Het Brits/Duitse duo eindigde als 27e algemeen en als tweede in de klasse SP10.

vln_rd2_5
De BMW M3 GT4 met oud-wereldkampioen Andy Priaulx aan het stuur

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet