GT

FIA GT: Xavier Maassen mikt op top 3

xavier_2_480
Xavier Maassen in de Corvette van Luc Alphand Aventures

Xavier Maassen gaat aan zijn tweede seizoen in het FIA GT-kampioenschap beginnen, en daarnaast gaat hij dit jaar voor het eerst als deelnemer naar de 24 Uur van Le Mans. Evenals vorig jaar komt de in het Belgische Lanaken wonende Nederlander uit met een Corvette, maar hij wisselde wel van team: Maassen start zijn campagne bij het team Luc Alphand Aventures, dat dit jaar zijn opwachting maakt in het FIA GT-kampioenschap. Teamgenoot van de Limburger wordt de Fransman Guillaume Moreau.  Tijdens een presentatie in het Party- en Kartcentrum in het Limburgse Echt lichtte Maassen zijn plannen toe en toonde hij voor het eerst zijn nieuwe auto, die is voorzien van het logo van sponsor Securicars, een onderneming die gespecialiseerd is in veiligheidsglas voor autoruiten.

Tekst: René de Boer
Foto's: Gerlach Delissen - Planetlemans


Vorig jaar stapte Maassen over van de eenzitters naar de GT's en met de Corvette van het Belgische SRT-team wist hij gelijk al de tweede race van het seizoen op Monza op zijn naam te schrijven. "Voor dit seizoen waren we met drie teams in gesprek: Phoenix, SRT en Luc Alphand, maar de keuze voor Alphand hadden we al vrij snel bepaald", vertelt Maassen. Bij die beslissing speelde de mogelijkheid om naast het FIA GT-kampioenschap ook in Le Mans te kunnen rijden, een belangrijke rol. "Dat had ik al vanaf het eerste moment dat ik voor de GT's koos, in mijn achterhoofd. Le Mans is, samen met de Grand Prix van Monaco en de Indy 500, één van de drie belangrijkste autoraces ter wereld. Nou, in Monaco heb ik met de Formule Renault 3.5 al een keer gereden, ovals zoals in Indy zie ik niet zo zitten, dus dan blijft Le Mans over, en dat gaat dit jaar gebeuren!"

Professionele aanpak
Hoewel het team van Luc Alphand nieuw is in het FIA GT-kampioenschap, is Maassen onder de indruk van de professionele aanpak. "Ze laten niets aan het toeval over, nemen het heel serieus." Teambaas Luc Alphand, oud-winnaar van de wereldbeker alpineskiën en oud-Dakar-winnaar, won met zijn renstal vorig jaar de GT1-titel in de Le Mans Series en eindigde bij de 24 Uur van Le Mans op het podium. "De fabrieks-Corvettes zullen we in Le Mans wel niet voorbij kunnen, maar een podiumplaats is zeker het doel", aldus Xavier Maassen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet