Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Quaife-Hobbs en Da Costa verdelen de buit in Zandvoort (lang)

Afgelopen weekend werd de seizoensopener van het NEC Formule Renault 2.0 verreden tijdens de Paasraces op het Circuit Park Zandvoort. Na de vele collectieve testdagen ging het er nu dus echt om. Grote vraag was natuurlijk welke rijder zich kon ontpoppen als een waardig opvolger van Valtteri Bottas, die dit jaar in de Euroseries Formule 3 voor ART actief zal zijn. En juist deze vraag is moeilijk te beantwoorden, aangezien de top in het NEC FR2.0 breder is dan ooit tevoren.

Tekst: Sander Dorsman
Foto's: Chris Schotanus


3

Reglementswijzigingen
Na 3 succesvolle seizoenen besloot de organisatie van het NEC Formule Renault 2.0 afgelopen winter om de reglementen wat aan te passen. Voornaamste reden was de algehele dominantie van Valtteri Bottas in 2008, waarbij gedurende de meeste races om de tweede podiumplaats achter de Fin werd gestreden.

7

De afgelopen jaren moesten de rijders zich gedurende 2 kwalificatiesessies van ieder 20 minuten voor respectievelijk de eerste en tweede race kwalificeren. Vanaf dit jaar is er slechts 1 kwalificatie van 30 minuten die enkel de startvolgorde voor de eerste wedstrijd bepaalt. De startvolgorde voor de tweede race wordt bepaald door de uitslag van de eerste race, waarbij men de top 8 omdraait, conform het reversed-grid principe.

Ook nieuw is het feit dat de rijders vanaf heden beschikken over 2 sets nieuwe banden in plaats van over 1,5 set. De banden mogen naar eigen inzicht gedurende de kwalificatie en beide races worden ingezet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet