Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Zwaar ongeval Marcel Duits overschaduwt seizoensopener (lang)


480_start_race2_1624

Prachtzege Robert van den Berg
In de tweede race mocht Robert van den Berg van poleposition vertrekken. Naast hem op de startgrid stond Sandra van der Sloot. De plek van Marcel Duits bleef uiteraard leeg, waardoor Jaap van Lagen eigenlijk vanaf de derde plek van start ging. Hij werd gevolgd door Ronald Morien en Sheila Verschuur. Opmerkelijk: dit was bij de start van de race ook de volgorde op de baan. Jaap van Lagen moest de strijd in de vierde ronde staken. “Bij de start bleef de koppeling al even kleven en gaandeweg de openingsfase ging de bak steeds lastiger schakelen. In de derde ronde weigerde de techniek helemaal”, aldus de coureur die zich op het sportieve vlak meer van zijn jubileumrace had voorgesteld.
Robert van den Berg lag de hele race op kop, met op zijn achterbumper Sandra van der Sloot. Dat bleef zo tot op de finishstreep. Dat leverde Robert een mooie zege op na een foutloze race.

480_vdberg_2356

Eenzaam
Sheila Verschuur reed een groot deel van de race eenzaam op de derde plaats. Achter haar vochten Melvin de Groot en Ronald Morien bijna de hele race om de vierde plek. Melvin won dit duel uiteindelijk nipt. Sebastiaan Bleekemolen kon het tempo niet volgen en kwam op een flinke achterstand als zesde over de finishstreep. “Ik kreeg in de beginfase een tik, daarna wilde de auto niet meer”, vertelde hij.

480_sebas_actie_1121

‘Sebas’ reed in elk geval geen saaie race, want hij stond onder grote druk van zijn achtervolgers René Steenmetz en Addie van de Ven. René eindigde als zevende, in de slipstream van zijn teamgenoot, en won daarmee wederom de Olympia Cup. Het Olympia-podium was gelijk aan de eerste race. Wilbert van den Burg pakte dus de tweede plek, gevolgd door Hans Bos.

480_burg_1661

Aan elkaar gewaagd
Op zaterdag, net na de kwalificatietraining, noemde Robert van den Berg Sandra van der Sloot als zijn grootste tegenstander in de strijd om de titel. “Sandra en ik zijn erg aan elkaar gewaagd”, concludeerde hij na de tweede race. “Ik stond alleen op het rechte stuk onder druk. Sandra kwam daar dichterbij doordat ze bij mij kon slipstreamen. Zolang ik geen foutje maakte, kon Sandra er echter niet langs. Het was een mooie, sportieve strijd.”
Voor Sandra zat er niet meer in dan de tweede plek. “Ik kon Robert net niet aanvallen.” De dame reed wel de snelste raceronde.

480_PaasZaterdag_11042009-130

Aanvallen en verdedigen
René Steenmetz keek terug op een goed weekeinde. “Ik kon Addie van de Ven passeren, daarna vond ik de aansluiting bij Sebastiaan. Ik moest mijn plek serieus verdedigen, want Addie reed vlak achter mij.”
Addie was sneller, vond hij zelf. “Maar ik kwam er niet langs.” Van de Ven had meer van het weekeinde verwacht. “Maar ik heb in ieder geval punten behaald en de races schadevrij afgesloten.”
Addie’s teamgenoot Alexander Keijzers kwam maar 0,271 seconde tekort voor het Olympia-podium. “Ik heb naast derde man Hans Bos gereden”, blikte hij op zijn race terug. “Het is mij net niet gelukt om hem te verschalken. Ik wilde niet teveel risico’s nemen. Ik kijk desondanks terug op een supergeslaagd weekeinde, waarin ik veel heb geleerd.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet