Clio Cup

Clio Cup: Zwaar ongeval Marcel Duits overschaduwt seizoensopener (lang)

480_podiumrace2_3590

Vorig jaar eindigde Sandra van der Sloot als derde in de eindstand van de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Regerend kampioen Pim van Riet en runner-up Paul Vahstal promoveerden naar Dutch GT4. Wordt 2009 het jaar van Sandra? Het zou zomaar kunnen. Met een tweede en een derde plaats tijdens de Paasraces voert ze de tussenstand nipt aan.
Het weekeinde werd helaas overschaduwd door een zwaar ongeval van Marcel Duits. Hij moest met onder meer een hersenschudding een nachtje in het ziekenhuis doorbrengen.


Tekst: Roy van der Laan, m.m.v. Peter Kühl
Foto's: Tim Böhme, Chris Schotanus en Erik van der Schaaff


480_rij_clio_867

Het startveld van de Dunlop SportMaxx Clio Cup telde 20 auto’s. Dat betekent dat de klasse is gekrompen ten opzichte van het seizoen 2008, toen er gemiddeld circa 26 Clio’s aan de start stonden. De ‘schuldige’ is Dutch GT4, de klasse die veel deelnemers uit de Dunlop SportMaxx Clio Cup deed besluiten om het een stapje hogerop te gaan zoeken.

480_dunlop_bandencrew_2663

Regerend kampioen Pim van Riet en runner-up Paul Vahstal kozen voor Dutch GT4, evenals Sebastiaan Bleekemolen, Mark Kroes en Mathijs Bakker. Een aantal andere rijders ging wat anders doen of stopte (al dan niet tijdelijk) met de autosport.
Het Clio-veld kreeg ook versterking. Hans Bos, Tim van Gog, Alexander Keijzers en Björn Cornelissen groeiden door vanuit de Formido Swift Cup, daarnaast mengen ook Reynier en Wim de Pundert zich in de Clio-strijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet